2017-01-18 01:29

POLITICA


Chinezii şi-au dezvăluit planurile pentru Europa

 |  19:32
Chinezii şi-au dezvăluit planurile pentru Europa

China, economia cu cea mai mare creştere din lume, tinde către o strategie precaută în Europa, ezitând să se implice pe piaţa obligaţiunilor. Beijingul are deja aproximativ 600 miliarde de euro în zona datoriilor euro. În schimb, chinezii vor să investească în active solide, cum ar fi cumpărarea de companii sau infrastructură de la ţările europene vulnerabile la buzunarele adânci ale firmelor chinezeşti

Ministrul comerţului, Chen Deming, descris această strategie în cadrul unei conferinţe. „Anul viitor, vom trimite o delegaţie pentru promovarea comerţului şi investiţiilor în ţările europene. Unele ţări din Europa se confruntă cu o criză a datoriilor şi sperăm să convertim activele în numerar şi să convingem capitalul străin să achiziţioneze întreprinderi”, a spus ministrul. Investiţiile din China s-au dovedit profitabile în întreaga lume. Provocarea constă în obţinerea aprobării de a cumpăra de la europenii suspicioşi.Dezvoltatorul chinezHuang Nubo a fost blocat la începutul acestei săptămâni să cumpere 0,3% din Islanda, unde va construi un parc turistic. Chen a avertizat că Beijingul ar putea da înapoi dacă unele state utilizează protecţionismul comercial pentru a bloca achiziţiile.

Unii intelectuali chinezi susţin că acum este momentul pentru Beijing să negocieze dur pentru a-şi asigura controlul sau chiar dreptul de proprietate asupra unora dintre cele mai bune mărci şi companii din Europa. China pare fixată pe investiţii pentru a menţine economia în plină expansiune. O listă de 108 de superproiecte aşteaptă. De la autostrăzi care se întind pe tot continentul, la cea mai mare bază de energie eoliană din lume, la un Drum al Mătăsii modern care leagă Europa şi India şi până la  construcţia de noi oraşe în deşert, China îşi arată forţa.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639266-04-25

TAGURI: chinezi, planuri, europaComenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image