2016-12-10 05:19

POLITICA


Chiriaşii din cuşti, în Hong Kong

 |  18:14
Chiriaşii din cuşti, în Hong Kong

Hong Kong, unul dintre cele mai bogate oraşe din lume, abundă de proprietăţi de lux şi se bucură de o prosperitate a pieţei imobiliare.

Însă luxosul oraş are şi o latură întunecată, în care zeci de mii de oameni trăiesc înghesuiţi în condiţii precare şi sunt forţaţi să convieţuiască în cele mai  degradante condiţii. Circa 100.000 de locuitori ai oraşului sunt obligaţi să doarmă în cuşti din metal care măsoară circa 2-3 metri pătraţi.

Mai mult, proprietarii imobilelor mizere cer o chirie lunară de 200 de dolari pentru fiecare cuşcă în care trăiesc locuitorii din mahalaua metropolei. În timp ce Hong Kong se poate lăuda cu mai multe magazine Louis Vuitton decât Parisul, chiriaşii care locuiesc în cuşti se înghesuie circa 20 într-o cameră, fiind nevoiţi să împartă o singură toaletă.

Condiţiile mizerabile nu se opresc însă aici: apartamentele nu au bucătărie sau încălzire, însă gândacii, reptilele sau rozătoarele sunt omniprezente printre locuitorii cuştilor din Hong Kong.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639550-12-11

TAGURI: Hong Kong, locuitori custi, chirie Hong Kong, conditii locuit, cusca chiriasComenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image

Citeste si...

Românul muncește două treimi din viață și e prost plătit Cetățeanul mediu conturat de cifrele din statisticile oficiale este un personaj care muncește... 02 Dec 2016 | (1)
Centrul Infotrafic: Condiţii de ceaţă pe DN10, pe tronsonul Teliu — Întorsura Buzăului Centrul Infotrafic al Poliţiei Române a anunţat, miercuri, că traficul rutier pe DN10, pe... 07 Dec 2016 | (0)