2019-05-21 16:11


Chirica: PSDragnea încearcă să intervină în funcţionarea Primăriei Iaşi. Filiala are o conducere degenerată până la statutul de preş de picioare al lui Dragnea

 |  10:39
Chirica: PSDragnea încearcă să intervină în funcţionarea Primăriei Iaşi. Filiala are o conducere degenerată până la statutul de preş de picioare al lui Dragnea

Primarul Iaşiului Mihai Chirica susţine că PSD încearcă să intervină în funcţionarea primăriei ieşene, acuzând filiala judeţeană a PSD că are ”o conducere degenerată până la statutul de preş de picioare al lui Dragnea”.

Chirica afirmă, sâmbătă, într-o postare pe Facebook, că ”recentele abuzuri grosolane şi absurde comise de PSDragnea” la Iaşi îl întristează şi că priveşte cu reticenţă soarta acestui partid.

”După ultimul aşa-zis congres, regimul stalinisto - nord-coreean impus de Dragnea - din păcate, cu complicitatea vinovată a multor altor lideri - şi-a terminat opera în structurile centrale de la Bucureşti şi a început să îşi întindă tentaculele în teritoriu. Cu o conducere a PSD Iaşi degenerată până la statutul de preş de picioare al lui Dragnea şi beneficiind de naivitatea (sper...) unor instituţii ale Statului Român, PSDragnea încearcă să intervină în funcţionarea Primăriei Municipiului Iaşi, afectând interesele şi nevoile ieşenilor şi deturnând semnificaţia votului acordat PSD de către aceştia la cele două rânduri de alegeri din 2016”, afirmă primarul Mihai Chirica.

Edilul ieşean susţine că această situaţie nu poate fi tolerată, precizând că modelul politic marca Dragnea, bazat pe autocraţie, incompetenţă şi obedienţă, nu trebuie să pună stăpânire pe întreaga ţară.

”Social-democraţia autentică, progresistă, pro-europeană şi, mai ales, democratică, atentă în egală măsură la nevoile cetăţenilor simpli şi la bunul mers al economiei ţării, ne obligă să ne împotrivim transformării social-democraţiei din România într-o grupare în care deţinerea unui buletin de Teleorman a devenit valoarea supremă, înlocuind promovarea educaţiei, experienţei profesionale, muncii dedicate şi bunei-credinţe. Este nevoie de tărie şi de responsabilitate pentru a rezista împotriva presiunilor pe care, prin ameninţare, momire cu funcţii şi tentativă de şantaj, PSDragnea le pune asupra primarilor, consilierilor locali şi judeţeni, şefilor de organizaţii, asupra tuturor social-democraţilor de bună-credinţă”, mai spune primarul Mihai Chirica.

El consideră că PSD îşi pierde pe zi ce trece caracterul social şi democrat, iar guvernările social-democrate au adus haos şi confuzie în sistemul de salarizare şi cel de pensii şi au creat nedreptăţi însistemul educaţiei.

”Unde mai este caracterul democrat când dezbaterea onestă a fost înlocuită complet de politica pumnului în gură, iar criteriile de promovare ţin aproape exclusiv de dependenţa faţă de sinecurile de stat, de incompetenţa autosuficientă şi de obedienţa oarbă faţă de liderul suprem?! Ce ar trebui să înţeleagă toţi social-democraţii oneşti şi responsabili este că Dragnea a creat un cerc vicios care a dus PSD într-o fundătură: Dragnea s-a înconjurat de oameni mici, care nu pot şi nici nu vor să îl conteste, fiindcă depind de el; oamenii verticali şi valoroşi au fost fie eliminaţi sau marginalizaţi, fie s-au retras singuri din primul plan; rămas fără potenţiali contestatari, fără „inamici naturali” în cadrul partidului, Dragnea va continua să promoveze oamenii mici, în timp ce aceia de bună-credinţă se vor îndepărta şi mai mult de partid. Cât timp Dragnea nu este scos în afarapartidului, din interior sau de către justiţia din România, PSD este condamnatsă ajungă un partid mărunt, lipsit de principii şi de doctrină, fără viziune şi fără competenţă, nefrecventabil de partenerii internaţionali, un partid incapabil să se schimbe şi să guverneze, în care nerespectarea legii este regula, iar abuzurile de tot felul ţin loc de normalitate”, adaugă edilul ieşean.

În finalul postării sale, Chirica scrie că ”este trist că în Centenarul Marii Uniri, în loc să unească, Dragnea a împărţit România între „men” şi „teleormen”.

Afirmaţiile critice ale lui Chirica la adresa PSD vin la o zi după ce prefectul de Iaşi Marian Şerbescu a anunţat că a semnat ordinul de încetare a mandatului de consilier local deţinut de Gabriel Harabagiu, viceprimar al Iaşiului. Măsura a fost luată înurma unei solicitări a filialei ieşene a PSD către prefectură, după excluderea lui Gabriel Harabagiu din partid. Mandatul de consilier al lui Gabriel Harabagiu va fi ocupat de un alt reprezentant al PSD care a candidat pe listele acestui partid la alegerile din 2016.

Totodată,consilierii locali vor alege un nou viceprimar al Iaşiului, social-democraţii deţinând majoritatea în consiliul local.

Gabriel Harabagiu a declarat că va ataca în instanţă ordinul prefectului de Iaşi, susţinând că instituţia Prefectului a căzut într-o ”capcană”.

Tot vineri, primarul Iaşiulu iMihai Chirica a anunţat că a intrat joi în concediu de odihnă şi că a dispus ca prerogativele sale să fie preluate de viceprimarul Gabriel Harabagiu. Chirica a afirmat că nu ştie nimic despre decizia prefectului privind încetarea mandatului de consilier în cazul lui Harabagiu. Surse din cadrul Prefecturii Iaşi susţin că ordinul privind încetarea mandatului de consilier în cazul lui Gabriel Harabagiu este definitiv şi executoriu şi se aplică imediat, întrucât ordinul a ajuns la Primărie.

Aceleaşi surse au precizat că, potrivit legii, concediul de odihnă al primarului poate fi întrerupt dacă situaţia o impune.

Primarul Mihai Chirica şi viceprimarul Gabriel Harabagiu au fost excluşi din PSD în luna februarie, conducerea filialei invocând ieşirile critice ale edilului ieşean la adresa conducerii naţionale a PSD.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2018-03-25

TAGURI: Chirica, Iaşi, primaria Iaşi
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


CUCUVEAUA ROZ-BOMBON
25 Mar 2018

traducere completa.....PS-Dragnea inseamna MAFIA TIGANEASCA de la oLT si DOLJ.....TRAILES BAHTALO PS-Dragnea-CIORDELES-BORDELES.....Olgutza-bastardul lui iLiCi-KGB.....tot ce vrei din jurul lui Dragnea sunt practic KGB-isti de origine TIGANEASCA promovati de mafia ILIESCU....apropos de dosarele "CORBII" din decembrie 1989....KRAAAA KRAAAAAAA KRAAAAAAAAAA-IOVA
Random imageUltimele stiri


STARBAG