2018-12-18 17:45


Chițac este liber să se înscrie în PNL! Iohannis a semnat decretul de trecere în rezervă a contraamiralului de flotilă

 |  18:37
Chițac este liber să se înscrie în PNL! Iohannis a semnat decretul de trecere în rezervă a contraamiralului de flotilă
Marius Florian

Preşedintele Klaus Iohannis a semnat, joi, decretul privind trecerea în rezervă a contraamiralui de flotilă, rectorul Academiei Navale „Mircea cel Bătrân”, Vergil Chițac, din Ministerul Apărării Naționale – la data de 1 februarie 2016. Astfel, Vergil Chiţac are drum liber pentru mult dorita înscriere în PNL și desemnare a posturii de candidat al partidului la Primăria Constanța.

La 11 decembrie 2015., instanțele constănțene au admis înlocuirea lui Gabriel Comănescu. patronul Grup Servicii Petroliere, cu contraamiralul Vergil Chițac în fruntea ong-ului politic Asociația Civică pentru Constanța (ACC). Proiectele ACC coincid cu ale PNL Constanța. Asta ar fi o problemă secundară. Problema reală este că, potrivit statutului cadrelor militare, actualizat în 2014, Vergil Chițac nu are voie să facă politică. Or, prin Asociația Civică pentru Constanța, liberalii au organizat un concert cu Delia pe data de 23 decembrie, prin care s-a marcat intrarea oficială în cursa electorală a lui Chițac, pentru funcția de primar al Constanței, din partea PNL, iar, recent, un spectacol intitulat „La marginea mării”, la care a participat, printre alții, actrița Maia Morgenstern.

Presa constănțeană vuiește de campania electorală a lui Vergil Chițac, dorința de implicare politică a acestuia fiind evidentă pentru orice văzător, nu însă și pentru Ministerul Apărării Naționale!

La sfârșitul lunii decembrie 2015, co-președintele PNL Constanța, Gheorghe Dragomir, se lăuda în presa de la malul mării: „Chițac va fi primarul Constanței din partea PNL”! Chițac nu a dezmințit această afirmație, iar MApN, care a precizat, în exclusivitate pentru Puterea de Constanța, că până în prezent Chițac nu a încălcat statutul cadrelor militare.

Un răspuns oficial similar a venit din partea Statului Major al Forțelor Navale: „Contraamiralul Vergil Chițac nu face parte din nici o organizație politică legal constituită. Prin acțiunile pe care le-a întreprins, până în prezent, în calitate de comandant/rector al Academiei Navale „Mircea cel Bătrân” sau de reprezentant al altor organizații ori asociații socio-profesionale, contraamiralul de flotilă Vergil Chițac nu a adus prejudicii onoarei și demnității militare, respectând prevederile legale referitoare la echidistanța politică a armatei”.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2016-01-28

TAGURI: klaus iohannis, vergil chitac, ministerul apararii nationale
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri


loading...