2019-01-18 15:52


Chiuariu pune la zid Consiliul Legislativ. Decizia politică bate argumentele constituţionale

 |  19:31
Chiuariu pune la zid Consiliul Legislativ. Decizia politică bate argumentele constituţionale

Membrii Consiliului Legislativ (CL) au comis o serie de erori de interpretare în analiza proiectului de revizuire a Constituţiei. Aceasta este opinia vicepreşedintelui Comisiei de revizuire, liberalul Tudor Chiuariu.

„Intră în nişte chestiuni care sunt de oportunitate politică şi care trebuie tranşate prin decizii politice. În rest, cu chestiunile tehnice suntem de acord, am văzut că sunt diferite chestiuni de terminologie, de exprimare, astea nu cred că pun probleme. Dar, nu poţi să-mi spui că decizia asta pe care eu vreau să o iau, şi anume, ca preşedintele să fie şeful statului şi primul-ministru şeful Executivului nu se poate, că a scris cineva în anii ’90 o carte în sensul ăsta. Nu, asta e o chestiune de aşezare a sistemului politic care o decizie politică“, a declarat Chiuariu pentru Mediafax. El a menţionat că vor fi analizate toate observaţiile Consiliului Legislativ, „unele mai pertinente, altele mai puţin”. „Consiliul Legislativ ar fi trebuit să înţeleagă că revizuirea vizează tocmai o schimbare fundamentală de sistem constituţional”, a mai arătat liberalul.

Consiliul Legislativ a dat un aviz favorabil proiectului de revizuire a Constituţiei, dar semnalează o serie de inadvertenţe sau propuneri contradictorii în proiectul de revizuire a Constituţiei.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2013-07-03

TAGURI: decizie, politica, Consiliu, Legislativ, Chiuariu, argument
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri

loading...