2018-07-20 20:54


Cinci ani de puşcărie pentru un jurnalist din Belarus

 |  13:34
Cinci ani de puşcărie pentru un jurnalist din Belarus

Soţia unui jurnalist de la cotidianul polonez Gazeta Wyborcza a afirmat că soţul său a fost arestat în Belarus şi riscă cinci ani de închisoare pentru că l-a criticat pe preşedintele belarus, Alexandr Lukaşenko, relatează vineri agenţia Associated Press.

Anul trecut, Andrzej Poczobut, un etnic polonez care a scris pentru cotidianul Gazeta Wyborcza, a primit trei ani de închisoare cu suspendare fiind acuzat că l-a defăimat şi insultat pe Lukaşenko în articolele sale.

Soţia jurnalistului, Oksana Poczobut, a afirmat că Andrzej Poczobut a fost arestat joi seara în oraşul belarus Hrodno, situat în vestul ţării.

Dna Poczobut a declarat pentru Associated Press că poliţia le-a percheziţionat apartamentul vineri, a confiscat calculatoare şi i-a ameninţat că nu-l va lăsa în pace până când nu va înceta să-l mai critice pe Lukaşenko.

Alexandr Lukaşenko se află de aproape 18 ani la conducerea ţării, cu o populaţie de 10 milioane de locuitori, el fiind poreclit în Occident ''ultimul dictator din Europa''.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639567-02-19

TAGURI: Belarus, puscarie, jurnalist

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri

Apa Nova