2018-12-16 14:56


CINE COLOREAZA TELEVIZOARELE IN PORTOCALIU?

 |  20:13
CINE COLOREAZA TELEVIZOARELE IN PORTOCALIU?

Spaima ratingului versus moartea pasiunii înPDL. Comunicatorii PDL: Gelu, Edmond şi Călin

Peste aproximativ o lună PDL intră în alegeriinterne, fiecare dintre cei doi candidaţi la şefia partidului promiţândschimbări majore şi reforme importante. Cu toate astea, la capitolulcomunicare, PDL defilează în continuare cu Gelu Vişan, Edmond Tălmăcean şiCălin Murg.

Cei doi candidaţi, Vasile Blaga şi Emil Boc,îşi vor depune moţiunile de candidatură săptămâna viitoare, cel mai probabilluni, cu o zi înainte de expirarea termenului-limită. Vicepreşedintele PDL IoanOltean a spus că lunea viitoare este data cea mai probabilă la care candidaţiiîşi vor depune oficial candidaturile după care vor urma dezbaterile înteritoriu, pentru că fiecare conducător de moţiune va trebui să obţinăsusţinerea a cel puţin 10 organizaţii judeţene. “Fără astfel de susţinere,moţiunea nu va putea intra în dezbatere”, a declarat Oltean, un susţinător alpremierului Boc. Şi secretarul general Vasile Blaga a indicat ziua de luni caziua pe care comisia de organizare a alegerilor ar prefera-o pentru depunereacandidaturilor.

Prinşi cu alegerile interne care vor avea locpe data de 14 mai, democrat-liberalii n-au mai lucrat deloc la capitolulcomunicare şi imagine. Strategia a rămas aceeaşi ca acum câteva luni, deşipartidul are oficial şi purtător de cuvânt, pe deputatul Sever Voinescu, care îşipropusese să trimită la televiziunile de ştiri parlamentari specializaţi pediverse domenii. Nici Sever Voinescu nu şi-a intrat în pâine ca purtător decuvânt, activitatea lui fiind extrem de modestă şi împărţită cuvicepreşedintele partidului Gheorghe Flutur. Până una-alta, comunicatorii PDLau rămas aceiaşi, oameni din linia a doua ai partidului, care au marea calitatecă sunt soldaţi disciplinaţi, vorbesc mult şi fără rost şi pot înghiţi cuzâmbetul pe buze critici de la adversarii politici. Este vorba despre CălinMurg, Edmond Tălmăcean, Gelu Vişan, Marius Spânu şi Oana Badea. Aceştia merg încontinuare la emisiunile televiziunilor de ştiri unde transmit mesajele PDL,mesaje pe care le primesc de la şefa Biroului de presă, Ada Meseşan.

Călin, Edmond şi Oana

Călin Murg este consilier general la Capitalăşi a devenit celebru prin faptul că în câteva dintre emisiunile televizate lacare a participat a primit, în direct, instrucţiuni pe telefonul mobilreferitoare la replicile pe care trebuia să le dea. Zi de Ponta cât de penibil e cu Che Guevara,apreciază echidistanţa acestei televiziuni la mişto şi zi că din păcate în locsă vorbiţi lucruri serioase: măsurile economice, negocierile cu FMI, discutămbăşcălie ieftină. Vezi că Mădălin a zis că eşti un «banc». Taxează-l pentru neobrăzareaasta de la un mare artist cum se recomandă. Şi în concluzie toţi sunt nişteoameni care stau pe margine, dau din gură şi n-au nici o soluţie pentru oameni,neapărat să te diferenţiezi de restul, să spui că tu n-ai venit în emisiune săcomentezi bancuri sau glumiţe proaste: mi se pare că alţii au făcut-o la miştoşi asta se speculează politicianist, emisiunea a devenit mistică!”.Aşa suna un mesaj primit de Murg într-o emisiune, filmat de cei de la Antaena3. Secretarul de stat în Ministerul Educaţiei, Oana Badea, a devenit şi eacelebră după un incident savuros. În timpul unei conferinţe de presă, Badea i-aşoptit neîntrerupt la ureche şefului său, ministrul Daniel Funeriu, ce trebuiasă spună. Edmond Tălmăcean a fost candidat la Camera Deputaţilor şi a pierdut,iar acum este consilier local la sectorul 2 al Capitalei. Fără prea marirealizări politice, Tălmăcean a devenit celebru când s-a dat în spectacol laAntena 3 imitând un comentator sportiv, ţinându-se cu mâna de nas.

Linia întâi şi restul

În PDL mai există o categorie de comunicatoricare, deşi sunt de linia întâi ca oameni politici sunt păstraţi în defensivă şiscoşi doar când trebuie comunicate mesaje foarte importante. Este vorba despreMircea Toader, Ioan Oltean, Cezar Preda, Sulfina Barbu, Radu Berceanu, CristianBoureanu şi Raluca Turcan. Comunicatorii de calibru cum sunt cei enumeraţi maisus preferă să meargă în teritoriu la final de săptămână şi să transmitămesajele prin conferinţe în presa locală în acest fel luând legătura direct cualegătorii lor. O categorie aparte de purtători de mesaje democrat-liberali oreprezintă “grupul de la Bruxelles”. Monica Macovei, Cristian Preda şi SeverVoinescu preferă blogurile proprii unde pot nestingheriţi să critice conducereapartidului, lucru ce le-a adus nenumărate bobârnace de la colegii lor maiconservatori. Ca lider de comunicare al grupului reformatorilor s-a detaşat europarlamentarulCristian Preda. Acesta a fost la un pas de a fi dat afară din partid, pentru căîn loc să-şi spună nemulţumirile în interiorul PDL le posta pe blog, spredeliciul presei. Sever Voinescu este de ceva vreme, oficial, purtător de cuvântal PDL, dar conferinţele în care sunt comunicate acţiunile Biroului Permanental partidului sunt ţinute de Gheorghe Flutur. Deocamdată, Voinescu preferă săse abţină de la comentarii în numele partidului, pentru că vrea să vorbească înnumele “grupului de la Bruxelles” cu care are de gând să depună o moţiune decandidatură. Nici cei doi candidaţi la preşedinţia PDL nu s-au întrecut în avorbi despre felul cum vor ei să conducă partidul după alegeri. Pentru ei auvorbit în schimb unii dintre colegii care îi susţin. Pentru Blaga au vorbitCezar Preda şi Sorin Frunzăverde, iar pentru Emil Boc au vorbit RobertaAnastase şi Teodor Baconschi.(Dana Piciu)

Invizibilii cu funcţii înalte. Prin Palatul Victoria

Deşi sunt miniştri înCabinetul Boc sau fac parte din structurile de conducere ale PDL, mulţidemocrat-liberali au rămas “invizibili”, neatrăgând cu nimic atenţia asuprapersoanei lor.

Valerian Vreme adevenit ministru al comunicaţiilor după remanierea din septembrie 2010, dar nuse poate lăuda că a ieşit în evidenţă până acum. Singurul moment în care numeleministrului a ieşit din anonimat a fost atunci când a fost pronunţat de TraianBăsescu. Vreme a fost avertizat de preşedinte că s-ar putea să “rămână fărăcardul de credit în Guvern”, dacă persoanele fizice nu îşi vor putea plătionline taxele până la finele lunii martie. În rest, ministrul poate umblaliniştit pe stradă, fără să existe riscul să fie recunoscut. Un alt coleg“invizibil” este ministrul de finanţe, Gheorghe Ialomiţianu. Chiar dacă laînceputul mandatului ministrul s-a evidenţiat prin “bâlbele” date în timpulconferinţelor de presă, cu timpul acesta a evitat să mai vorbească publicdespre măsurile luate de minister. Propulsat în fruntea ministerului de filialedin Braşov, Ialomiţianu este considerat de Traian Băsescu un ministru de “genulRemeş”, care vorbeşte mai puţin, dar cunoaşte mai bine sistemul. Colegul său deCabinet, ministrul muncii, Ioan Botiş, a trebuit să le explice oamenilor “căeste ministru” şi că ar trebui să vorbească frumos cu el. Înainte să ajungă înPDL, Botiş a fost liderul organizaţiei PSD din Bistriţa Năsăud. Un alt ministruinvizibil este cel de la interne. Fost lider al senatorilor PDL, Traian Igaş afost ajutat să ajungă în fruntea ministerului datorită prieteniei sale cuGheorghe Falcă, finul lui Traian Băsescu. Preşedintele a vorbit despreperformanţele sale, adresându-i-se cu apelativul “băiatul acesta”. Mai mult,Igaş a venit în fruntea Internelor după un predecesor mult mai bine cotat:Vasile Blaga. Nici ministrul economiei, Ion Ariton, nu a scos capul lasuprafaţă, fiind o prezenţă mai mult decât discretă comparativ cu cea a luiAdriean Videanu. PDL nu se poate lăuda nici cu noul val. După retragereaMonicăi Iacob-Ridzi din fruntea organizaţiei de tineret a partidului, noulpreşedinte nu a reuşit să se impună. Numele Hrituc Cristian este necunoscut înspaţiul public, nereuşind să iasă din anonimat. Singurul nume cunoscut alorganizaţiei este cel al fiicei preşedintelui, Elena Băsescu.(Cristian Andrei)


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639243-05-04

Mai multe imagini:
CINE COLOREAZA TELEVIZOARELE IN PORTOCALIU?
zoom
CINE COLOREAZA TELEVIZOARELE IN PORTOCALIU?
zoom
CINE COLOREAZA TELEVIZOARELE IN PORTOCALIU?
zoom

CINE COLOREAZA TELEVIZOARELE IN PORTOCALIU?
zoom
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri


loading...