2016-12-06 12:26

POLITICA


Cine conduce Uniunea Social Liberală? Voiculescu le-a dat în plic lui Ponta şi lui Antonescu următoarea mişcare: suspendarea preşedintelui în luna martie

 |  20:10
Cine conduce Uniunea Social Liberală? Voiculescu le-a dat în plic lui Ponta şi lui Antonescu următoarea mişcare: suspendarea preşedintelui în luna martie
Chiar dacă reprezintă cel mai mic partener din cadrul UniuniiSocial-Liberale, Dan Voiculescu şi-a asumat public rolul de conducător al alianţeidintre PSD, PNL şi PC. În luna decembrie, conservatorul le-a transmis lui CrinAntonescu şi lui Victor Ponta că trebuie să bată palma până la 31 ianuariepentru formarea unei alianţe, iar termenul a fost respectat. Voiculescuplusează acum şi le dă o nouă sarcină liderilor PSD şi PNL: suspendareapreşedintelui Traian Băsescu până la 25 martie. Planul nu este nou, liderii USLvorbind deschis despre înlăturarea preşedintelui de la Palatul Cotroceniînainte de expirarea mandatului.

Dan Voiculescu arămas ultimul mogul care menţine deschis frontul de luptă împotrivapreşedintelui Traian Băsescu. După ce Sorin Ovidiu Vîntu şi Dinu Patriciu auieşit din prima linie, preşedintele fondator al PC doreşte ca mandatul luiTraian Băsescu la Cotroceni să se încheie în această primăvară. „Am anunţat deja că,după constituirea Alianţei PSD-PNL-PC, obiectivul următor este schimbarea majorităţii.În Senat, Opoziţia mai are nevoie de un un singur vot. Sunt senatori dinactualul arc guvernamental care nu mai acceptă să fie responsabili pentrudezastrele cuplului Băsescu-Boc. Din momentul în care vom avea majoritatea înParlament, vă garantez că Guvernul Boc şi preşedintele Băsescu vor răspunde înfaţa românilor. Sunt premise parlamentare ca, până la 25 martie, Traian Băsescusă fie suspendat”, a explicat Voiculescu pentru Agerpres. El susţine cămisiunea le revine lui Crin Antonescu şi lui Victor Ponta, care trebuie săfolosească mijloacele parlamentare şi constituţionale pentru a schimba actuala Putere.“Această coaliţie nu s-a făcut pentru a ne face că lucrăm. Alianţa PSD-PNL-PCare obligaţia de a folosi toate mijloacele parlamentare şi constituţionale decare dispune pentru a schimba imediat Puterea. Iar în România Puterea a fostabuziv concentrată în mâinile unui singur om, Traian Băsescu. Aşadar, pentruOpoziţie şi pentru peste 85% dintre români, schimbarea lui Traian Băsescuînseamnă îndepărtarea unui regim abuziv, corupt şi incompetent, înseamnărevenirea la democraţie şi normalitate. Pe scurt, şansa la o viaţă mai bună”, adetaliat preşedintele fondator al PC.

Primul termen dat: 31 ianuarie

Dan Voiculescu nu uită să spună că termenulanunţat de el pentru formarea Uniunii Social-Liberale, 31 ianuarie, a fostrespectat. “În decembrie am propus acel termen, 31 ianuarie, pentru a semnalaurgenţa unificării Opoziţiei. A fost un semnal receptat responsabil de lideriiPNLşi PSD pe care îi felicit pentru maturitate şi inteligenţă. Este orealizare excepţională. Realizarea este a întregii Opoziţii”, a subliniatconservatorul. El a adăugat că un rol important în succesul demersuluiOpoziţiei îl au şi cei din UDMR. “Unificarea Opoziţiei va influenţa decisivîntreaga clasa politică din România, inclusiv UDMR. În noul context, UDMR vatrebui să se poziţioneze explicit: devine partener cu cea mai importantă forţăpolitică din România sau rămâne lângă actualul regim. Iar această decizietrebuie asumată cât mai repede. Varianta unei amânări prelungite nu există.Oricum, se conturează deja soluţii alternative pentru formarea unei noimajorităţi parlamentare”, a fost mesajul transmis pentru cei din Uniune. El aspus că românii simt nevoia unei schimbări imediate, deoarece nu mai au răbdarecu acest regim. “Românii sunt asediaţi de regimul Băsescu-Boc. Încă două lunide asediu sunt, oricum, foarte greu de suportat”, a fost tabloul descris deVoiculescu.

Victor a spus “da” supărat

Chemaţi în studioul Antenei 3, Crin Antonescu, Victor Ponta şi DanielConstantin au spus că susţin ideea suspendării preşedintelui Traian Băsescu. “Nu cred că există nici un fel de variantă şi nici un fel de situaţie încare noi cei de aici putem să construim ceva cu Traian Băsescu. În România seva putea construi când Traian Băsescu nu va mai avea nici o funcţie oficială”,a declarat Victor Ponta. El a reluat mesajul şi după şedinţa de ieri aconducerii PSD. Cu toate acestea, preşedintele pesediştilor nu este un fan allui Voiculescu, el fiind împotriva alianţei dintre PSD şi PC. Mai mult, Pontanu a dorit ca preşedintele fondator al conservatorilor să apară în poza deconstituire a Uniunii Social-Liberale. Pesedistul a plecat supărat luni searădin studio, spunând că se simte atacat de jurnaliştii de la Antena 3. „Mi separe incorect cum sunt atacat în emisiune de doamna Firea”, a spus enervatpesedistul. Mai mult, suspendarea preşedintelui l-ar duce pe Mircea Geoană laPalatul Cotroceni, iar acest lucru nu este dorit de Victor Ponta, mai ales dupăce l-a suspendat pe acesta din PSD.

Crin şi Daniel deacord cu planul

„Este datoria fiecărui parlamentar caatunci când vede că se încalcă Constituţia fie că este de la minoritate saumajoritate să ceară suspendarea preşedintelui. Este un lucru absolut firescpentru că este pus să vegheze la respectarea Constituţiei. Vom fi foarte atenţidacă preşedintele va mai încălca Constituţia din acest moment, dacă o va face,soluţia este una singură, declanşarea procedurilor de suspendare apreşedintelui Traian Băsescu”, a declarat preşedintele PC, Daniel Constantin,arătând că este de acord cu planul propus. Nici Crin Antonescu nu a fost mairezervat. Liberalul a vorbit chiar şi despre o posibilă implicare a societăţiicivile în răsturnarea regimului Băsescu - Boc. „La Putere se poate veni şi maidevreme, nu mă feresc. Nu vom sta la o vânătoare sau la o tocmeală cu un om saucu altul. Un guvern mai cade şi la protestul energic al societăţii. Am spus-oanul trecut, în cadre democratice şi strada are un cuvânt de spus”, a subliniatAntonescu. El a spus că UDMR are două soluţii: fie se alătură Opoziţie şi intrăla guvernare, fie împarte prada cu Elena Udrea şi nu va mai intra în Parlament.

UDMR stă lângăPDL

"În acestmoment s-a format o nouă coaliţie de opoziţie şi colegii noştri din Opoziţie artrebui să aibă ca primă preocupare închegarea şi corelarea acelor partide. Înceea ce ne priveşte, în acest moment suntem într-o altă alianţă, suntem încoaliţie cu partidul domnului preşedinte, deci, în mod firesc, nu ne gândim laruperea acestei coaliţii, nu avem un motiv să ne gândim la alte formule",a declarat Marko Bela, conform Mediafax. Preşedintele UDMR a spus că nici dupăCongresul Uniunii nu vor fi schimbări majore în politica de alianţe.

Băsescu spune că va câştiga

Preşedintele Traian Băsescu a spus în faţagrupurilor parlamentare ale PDL că dacă se va încerca suspendarea sa “vacâştiga din nou”. “Ce nu a înţeles Voiculescu, aşa cum nu au înţeles nicialţii, este că nu poţi să vorbeşti de suspendarea preşedintelui fără să ai niciun motiv constituţional, fără ca românii să înţeleagă că Opoziţia nu dă doibani pe interesele oamenilor, ci serveşte doar obsesiilor maladive ale unorpatroni de presă faţă de preşedintele Traian Băsescu", a sărit în apărareapreşedintelui Sulfina Barbu.

Geoană la Cotroceni

O eventuală suspendare a preşedintelui TraianBăsescu l-ar transforma pe preşedintele Senatului, Mircea Geoană, în preşedinteinterimar. Fostul lider al PSD a pierdut alegerile prezidenţiale la mustaţă, dara rămas unul dintre apropiaţii lui Dan Voiculescu. În 2007, după cepreşedintele a fost suspendat, locul său a fost luat pentru o lună de NicolaeVăcăroiu. Mircea Geoană ar putea ajunge astfel preşedinte, dacă planul lui Voiculescuva reuşi.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639237-02-04Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

GAGIUL
08 Feb 2011

DE LA INCEPUT M-A SURPRINS NEPLACUT MODUL SECURISTIC IN CARE SE POATE FACE UN COMENTARIU LA ARTICOLELE DIN PUBLICATIA D-VOASTRA.DACA PUBLICATIA ESTE INTR-ADEVAR A PUTERII NU MA MIRA SI MAI MULT NU MA SURPRINDE NICI TITLUL SI CONTINUTUL ARTICOLULUI.INTELEGERI ATI AVUT SI CU PSD SI CU PNL DAR PE MOTIV CA NU AU ACCEPTAT STILUL HEGEMONIC SI DE MAHALAGIOAICA A-L EXPONENTULUI NR1 AL ACTUALEI PUTERI CARE NU-L MAI NUMESC CA-MI VINE LEHAMITE ATI RUPT ACESTE INTELEGERI.MAI SUNT NECESARE AMPRENTELE.
VLAD
08 Feb 2011

Nici nu s-a infiintat bine Uniunea Social Liberala ca ingamfatul Ponta a inceput deja sa critice pe cei pe care el personal nu-i sufera respectiv pe domnul Voiculescu din PC si pe domnul Geoana din propria formatiune politica. Acest pu?oi terchea-berchea care de cand a ajuns dintr-o eroare liderul PSD si care practic nu a facut nimic pentru tara si partid decat numai sa incurce lucrurile, apare din nou cu declaratii tip Basescu cu care se aseamana ca doua picaturi de apa. Singura lui preocupare este sa-si asigure un loc caldut in politica romaneasca si sa arunce cu venin in stanga si dreapta asa cum procedeaza securistul criminal Basescu. Daca PSD-ul nu ia masuri urgente de schimbarea acestui « carlan fara minte » asa cum l-a catalogat bine Iliescu, partidul va pierde foarte mult si pot spune ca Uniunea s-ar putea sa sufere emorm si chiar sa dea chics. Dupa opinia sa de carlan romanii trebuie sa astepte pana in 2014 pana la sfarsitul mandatului lui Basescu pentru ca acesta sa iasa la pensie onorifica si cu trambite de la Cotroceni pentru ca a distrus o tara si un popor.
MARY
08 Feb 2011

INTERESANT ESTE CA UN TURNATOR LA SECURITATE DOVEDIT, VREA SA-L SUSPENDE PE PRESEDINTELE ROMANIEI. E NORMAL , PENTRU CA EL STIE CA DIN APRILIE 2011 INCEP SA VINA LA SCADENTA DOSARELE PENALE CARE DOVEDESC CAT DE CINSTIT A FACUT AVEREA(MILIOANE DE EURO). E GRABIT GHEBOSUL PARLAMENTAR , CATUSELE IL SPERIE...UN NENOROCIT.

Adauga un comentariu

Random image