2017-01-22 07:57

POLITICA


Cine se bagă în Mişcarea Populară a PDL

 |  21:00
Cine se bagă în Mişcarea Populară a PDL

Alianţa politică pe care PDL vrea să o formeze începe să prindă contur, după ce PDL a tot dus tratative pentru cooptare cu partide mici. Doar că în interiorul partidului există viziuni diferite pentru aliere, ne-a confirmat un important lider democrat-liberal. Dintre partidele pe care PDL le are în vedere se numără: PNŢCD şi PNG. Cele două partide nu sunt reprezentate în Parlament. Detalii în cele ce urmează.

Aflat la Palatul Parlamentului, Sever Voinescu, vicepreşedintele PDL, a confirmat pentru ziarul „Puterea” că PDL e în negocieri cu partide pentru a înfiinţa o alianţă politică de centru-dreapta: „Noi am mandatat o echipă care tatonează terenul pentru a coagula o alianţă, Mişcarea Populară, despre care s-a mai vorbit. Este adevărat, două dintre partide sunt PNŢCD şi PNG, dar şi alte formaţiuni civice. Dar, după părerea mea, PNG nu există”, a afirmat Voinescu despre partidul condus de George Becali.

Această echipă trebuie să vadă ce oportunităţi de aliere sunt, ca apoi să vină în cadrul şedinţelor Biroului Permanent Naţional şi să prezinte ofertele. Doar că strategia PDL pentru aliere este gândită diferit în interiorul partidului. Voinescu a declarat, în exclusivitate pentru cotidianul nostru, că există două „şcoli de gândire” în partid. Pe de o parte, sunt cei care vor ca partidul să fie aliat doar cu formaţiuni politice de dreapta, pentru a exista coeziune ideologică în alianţă. Spre exemplu, la misiunea partidului, PNŢCD are stipulat: „Suntem singurul partid creştin-democrat, autentic de centru-dreapta, din România, capabil să creeze o Românie Modernă, Prosperă şi Fericită”. Prin urmare, răspunde rigorii de orientare. Totodată, PNŢCD şi PDL fac parte din Partidul Popular European, partid de dreapta.

În schimb, există o parte a PDL care gândeşte pur electoral, astfel încât, după alegerile parlamentare, noua alianţă să aibă majoritate în Parlament. Motiv pentru care sunt importante  chiar şi cele 5% din voturi cu care vine unul dintre partidele cooptate. Potrivit lui Sever Voinescu, din echipa negociatoare fac parte lideri importanţi din PDL, dar a refuzat să dea vreun nume.

PNŢCD, nehotărât

Zilele trecute, liderul PNŢCD, Aurelian Pavelescu, a confirmat pentru presă că s-au purtat discuţii cu Emil Boc pentru o alianţă cu PDL. Pe pagina de internet a PNŢCD, partidul are un sondaj în care îşi întreabă vizitatorii de pe site cum ar trebui să participe la alegerile viitoare. Surprinzător, doar 12 % dintre respondenţi văd o candidatură cu PDL-UNPR, candidatura fiind  pe locul 3. Apoi, 55% dintre cei care au răspuns consideră că PNŢCD trebuie să candideze pe listele proprii, în timp ce pe locul doi sunt cei care susţin o candidatură cu cei din Opoziţie, alăturarea cu USL fiind validată de 23% dintre cei care au răspuns. Despre Mişcarea Populară, ca o alianţă de centru-dreapta după cum au numit-o cei din PDL, nu s-a mai auzit nimic de la finele anului 2011. Traian Băsescu menţiona în septembrie anul trecut necesitatea înfiinţării mişcării. Mai mult,  fiica lui, Ioana Băsescu, a înregistrat la OSIM marca „Mişcarea Populară”. 


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639554-06-18

TAGURI: PDL, alianţă politică, PNŢCD, PNG, Sever VoinescuComenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

TUTU
23 Feb 2012

Ar fi culmea ,dupa cate ati suferit cu Basescu in vremea CDR ,sa va afiliati la PDL.Pentru cateva posturi nu aveti voie sa va manjiti ISTORIA. Pacat de suferinta mortilor si veteranilor PNTCD .! Unde va duce acest imberb caragelian-Pavelescu ? Va reprezinta liderii PDL idealurule politice ale lui Maniu-Mihalache ? Puneti alaturi de acesti martiri pe Basescu,Boc,Udrea-cocos,Flutur samd si veti da satisfactie celor care doresc sa iesiti din viata politica.
ION
23 Feb 2012

Vai de steaua lor de taranisti. Nu le-a fost destul iesirea de pe scena politica activa, mai au si un sef impostor ca acest Pavelescu.
UN VOT
23 Feb 2012

e si partidul popo narilor dan daiconescu-doru uiga acolo
CHIOROMANUL LIBER
23 Feb 2012

chiar asa de disperati sunt besea si compania de vor sa se "alieze" cu impostorul pavelescu, "elodia-diaconescu" si fantomele verzi ???

Adauga un comentariu

Random image