2018-12-19 16:42


Cioloș a dat primele sarcini. Prima ședință a Guvernului, Dâncu pus să se gândească la reforma administrativă

 |  19:41
Cioloș a dat primele sarcini. Prima ședință a Guvernului, Dâncu pus să se gândească la reforma administrativă

Premierul Dacian Cioloş i-a cerut ministrul Dezvoltării Regionale Vasile Dâncu, joi, în şedinţa de guvern, să se gândească „în perioada imediat următoare” la principiile reformei administrative, precizând că acest aspect este legat de obiectivele principale din progranul guvernului său.

Guvernul urma să adoptate joi, în prima sa şedinţă, o ordonanţă privind organizarea unor ministere şi să aibă o primă discuţie privind priorităţile administrative şi legislative, după cum a anunţat premierul Dacian Cioloş înainte de a intra în reuniunea Executivului, dar după ședință nu a mai revenit cu noutăți. „Vom adopta o ordonanţă privind organizarea ministerelor în urma deciziei Parlamentului privind instalarea acestui guvern. Sunt câteva modificări în structura unor ministere, cred că sunt doar cinci ministere care au fost afectate" a spus Cioloş. El a precizat că este vorba de mici modificări de denumire. De asemenea, va fi înființat un nou minister, cel pentru consultare şi dialog civic. „…partea de dialog social din structura acestui guvern a trecut în coordonarea doamnei ministru la Muncii, dar rămâne ca un obiectiv important şi prioritar, pentru Guvern, dialogul social cu patronatele, cu sindicatele, însă am creat un nou minister al Consultării Publice şi Dialogului Civic, tocmai ca expresie a obiectivului pe care acest guvern l-a stabilit, de deschidere spre societatea civilă şi de dezbatere publică, de consultare publică pe marile proiecte ale Guvernului, dar şi pentru a crea un canal de comunicare direct cu societatea civilă”, a arătat Cioloş, care i-a cerut ministrului responsabil, Violeta Alexandru, să propună organizarea noului minister. Premierul a precizat că nu se referă numai la ONG-uri când vorbește de societate civilă ci la un sens larg al acesteia, respectiv și forme de organizare sectorială, din mediul de afaceri. „Aş vrea ca şi restul societăţii să aibă canale de comunicare directă cu acest guvern".

Premierul Dacian Cioloş i-a cerut ministrul Dezvoltării Regionale Vasile Dâncu, joi, în şedinţa de guvern, să se gândească " în perioada imediat următoare" la principiile reformei administrative, precizând că acest aspect este legat de obiectivele principale din progranul guvernului său.

Premierul a avertizat-o pe Aura Răducu, ministru al Fondurilor Europene că singurele criterii de recrutare pentru posturile de conducere din autoritățile de management vor fi competența tehnică și managerială și că va urmări personal primele concursuri.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2015-11-19

TAGURI: dacian ciolos, sarcini, sedinta, guvern, dancu
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


ANONIM
19 Noi 2015

AGRONOMULE Reforma Administrativa o poate concepe pe termen lung NUMAI un GRUP de SPECIALISTI din diverse domenii compatibile. Sa mai stii si faptul ca DANCU are doar abilitatile MAMEI OMIDA si sa FURE cat mai mult din BANUL PUBLIC.
Random imageUltimele stiri


loading...