2018-12-15 20:33


Cioloş are Lista aproape gata. Ce urmează

 |  11:42
Cioloş are Lista aproape gata. Ce urmează

Premierul desemnat Dacian Ciolos a ajuns vineri dimineata la Guvern. El este aşteptat să prezinte până la finalul săptămânii lista de miniştri.

Potrivit Digi24, Cioloş are o discuţie la sediul Guvernului cu ministrul Finanţelor, Eugen Teodorovici cu privire la bugetul pentru 2016.

Lista de miniştri

Mai multe liste de posibili miniştri circulă în aceste zile în presă.  

Achim Irimescu, pentru Ministerul Agriculturii, este primul nume confirmat din Guvern, transmite Digi24.

Cabinetul Cioloş ar putea arăta astfel, conform RomâniaTV:

Bogdan Aurescu, MAE

Mihail Dumitru, Agricultură

Mihnea Motoc, MAPN

Dan Dungaciu, Ministerul Dezvoltării

Marius Nica, Fonduri Europene

Constantin Dudu Ionescu, MAI

Marcel Opriș, Ministerul Societății Informaționale

Daniela Gheorghe, Finanțe

Tudor Constantinescu, Economie

Laura Ștefan, Justiție

Sorin Câmpeanu, Educație

Marcel Tănțău, Sănătate

Ce urmează

Dacă Dacian Cioloş va prezenta lista sa de miniştri la finalul săptămânii, aşa cum a promis, luni şi marţi cei nominazaţi vor fi audiaţi în comisii.

Fiecare candidat pentru funcția de ministru, din lista noului guvern, va fi audiat de către comisiile de specialitate ale celor două camere. Candidații vor primi din partea comisiilor avize consultative, pe care le motivează și le prezintă candidatului pentru funcția de prim-ministru. În situația în care un membru de pe lista noului guvern primește un aviz nefavorabil, premierul desemnat poate prezenta o nouă propunere sau poate să mențină propunerea inițială. Dacă premierul vine cu o nouă propunere, aceasta va fi supusă audierii.

După audieri și acordarea avizelor, se convoacă ședința comună a camerelor, în cadrul căreia premierul desemnat prezintă parlamentarilor lista de miniștri și programul de guvernare. Urmează dezbaterile pe marginea programului și listei cu membrii guvernului, astfel încât, la cererea liderilor de grup, președintele de ședință le dă cuvântul pentru exprimarea punctelor de vedere.

După încheierea dezbaterilor, deputații și senatorii votează, cu majoritate absolută, propunerea de acordare a încrederii Guvernului. Votul este secret cu bile.

Rezultatul votului este consemnat într-un proces verbal, iar acordarea votului de încredere se materializează printr-o hotărâre a Parlamentului, care se semnează de către președintele Camerei Deputaților și președintele Senatului și se înaintează de îndată Președintelui României pentru a numi Guvernul.

Dacă noul guvern a fost validat de Parlament, primul-ministru și membrii Guvernului vor depune individual jurământul în fața Președintelui României. Guvernul, precum și fiecare ministru în parte își exercită mandatul, începând de la data depunerii jurământului.

În cazul în care Guvernul nu a fost validat, președinții celor două camere îl informează de îndată pe Președintele României, în vederea desemnării unui alt candidat pentru funcția de prim-ministru.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2015-11-13
Citeste si:
Cioloş, precizări despre noua structură a Guvernului
Bunicul lui Cioloş, mesaj impresionant pentru premier
Ambasada Franţei, clarificări despre Dacian Cioloş
Ce i-a cerut Băsescu lui Cioloş
Dacian Cioloş, primul mesaj după consultări: când e gata lista miniştrilor

TAGURI: dacian ciolos, guvern, premier, ministri, cabinet, lista
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


RAI
13 Noi 2015

mi se pare o ordinarie din partea acestui ciolos sa discute cu basescu seful mafiei care a distrus romania impreuna cu fmi ce sa spuna bai nemernicul asta sa tai iar salarii si sa pui iar taxe ca sa fure gasca de hoti,apoi nemernica de kovesi il tine in libertate pe acest basescu si pe blaga.de ce? plus ca ziaristiplatiti de mafie de la b1 antene realitatea tv si romania tv duc o campanie desantata pentru reintroducerea austeritatii,niste jeguri umane,la urmatoareaniesire in strada o sa va jucam in picioare ziaristi nenorociti,ciolos vezi pe cine pui daca nu vrei sa o iei pe aratura nu mai asculta mafia
Random imageUltimele stiri


loading...