2018-12-19 08:17


Cioloș ATRAGE atenția Guvernului: ”ABUZURI și SCAMATORII fiscale”

 |  17:28
Cioloș ATRAGE atenția Guvernului: ”ABUZURI și SCAMATORII fiscale”

Impozitarea excesivă a contractelor de muncă cu program redus şi trecerea contribuţiilor în seama angajatului sunt "măsuri letale" pentru firme şi angajaţi, susţin reprezentanţii Platformei România 100, lansată de fostul premier Dacian Cioloş.

"Modul în care Guvernul PSD - ALDE alege să facă politica fiscală în România este superficial şi împotriva salariaţilor şi a celor care creează locuri de muncă, iar cel mai recent experiment, trecerea contribuţiilor sociale în totalitate la angajat, este lipsit de un proces firesc de consultare publică cu mediul de afaceri şi este imposibil de implementat din punct de vedere legal, nefiind, de fapt, o măsură aplicată în niciun stat al Uniunii Europene", se arată într-un comunicat publicat miercuri pe site-ul Platformei România 100. Potrivit sursei citate, măsura privind trecerea contribuţiilor sociale (CAS şi CASS) exclusiv în sarcina salariatului ar putea genera situaţii în care angajaţii vor avea un salariu net mai mic decât în prezent cu aproximativ 22%. Totodată, Platforma România 100 solicită Guvernului "prognoze şi calcule competente, nu declaraţii contradictorii şi ezitări". "Guvernul PSD - ALDE porneşte de la premisa că toţi angajatorii şi angajaţii care fac uz de contracte de muncă cu program redus sunt evazionişti, hoţi şi imorali. Eşecul colectării de taxe şi impozite şi al identificării evazioniştilor este astfel acoperit prin politici fiscale distructive pentru majoritatea firmelor. (...) Dreptul muncii este un drept elementar şi fiecare are dreptul să decidă câte ore poate lucra. Dările către stat trebuie să păstreze principiul proporţionalităţii şi să reflecte valoarea adăugată adusă firmei şi societăţii", se precizează în comunicat. Conform sursei citate, această măsură "abuzivă" îi va determina pe angajatori să renunţe la angajaţii cu program redus, iar activitatea acestora să fie distribuită celor cu program integral. Platforma România 100 propune păstrarea contribuţiilor la nivel fracţionar şi creşterea eficienţei activităţii de administrare a veniturilor prin aplicarea metodelor moderne de evaluare a riscului. "Guvernarea PSD - ALDE foloseşte scamatorii fiscale în speranţa că va păcăli publicul. Pachetul de modificări legislative prin care contribuţiile angajatorului trec în seama angajatului, cresc salariile (publice) şi scad cotele de impozit pe venit şi de contribuţii reprezintă un şiretlic aritmetic: creşte baza şi scade procentul. Astfel, salariile cresc fără să crească, iar cotele de impozite şi contribuţii scad, fără ca impozitul pe venit şi contribuţiile să scadă. Concret, baza de impozitare creşte, prin mutarea contribuţiilor la angajat, ceea ce permite aplicarea unui procent de impozitare mai mic. Salariile nu vor creşte, mai ales în sectorul privat, chiar se creează premisa reducerii reale a salariilor în sectorul privat", susţin reprezentanţii Platformei România 100. Sursa citată menţionează că sistemul actual al împărţirii contribuţiilor între angajat şi angajator are avantajul de a oferi statului posibilitatea de a aplica politici economice mai bine ţintite şi în concordanţă cu evoluţia economiei.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2017-08-02

TAGURI: ciolos, platforma romania 100, firme, angajati, guvern, masuri fiscale
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


OLIAN VULCOV
06 Aug 2017

Dar tu bubos parsiv ce ordonanta ai dat in legatura cu pensiile speciale Spune alogenule fiu al lui SOROS Esti contra Romaniei sluga obedienta a strainilor
Random imageUltimele stiri


loading...