2019-01-22 06:25


Cioloș, cenzurat politic la TVR

 |  18:56
Cioloș, cenzurat politic la TVR

Televiziunea Română și, în special, emisiunea Viața Satului, sunt din nou subiect de scandal, după ce premierul Dacian Cioloș a înregistrat un interviu care, apoi, a fost amânat pentru după alegeri, pentru că ar fi electoral.

Problema este că în timpul campaniei pentru prezidențiale, în 2014, la aceeași emisiune, producătorii, aceiași și ei, l-au invitat pe Victor Ponta, pe atunci premier, dar și candidat la alegerile pe care le-a pierdut în favoarea lui Klaus Iohannis. Și, venit împreună cu ministrul de atunci al Agriculturii, Daniel Constantin, Ponta și-a făcut o campanie deșănțată pe tot parcursul emisiunii. S-a difuzat fără să fie contestată decât ulterior.

Iată că acum, există membri mai vigilenți în conducerea TVR care, deși interviul cu Cioloș este, se pare, inofensiv față de cel al lui Ponta, au sărit să îl interzică înainte de alegeri.

Premierul Dacian Cioloș a onorat „cu bună credință" o invitație adresată de TVR în calitatea sa de prim-ministru, și a înregistrat încă de miercuri un interviu pentru „Viața Satului”, au declarat surse guvernamentale citate de Agerpres. Acestea au mai adăugat că TVR au comunicat Guvernului abia sâmbătă seara că amână difuzarea interviului și că reprezentanții premierului nu sunt de acord să fie difuzat pe un spațiu electoral pentru că „interviul înregistrat este pur informativ”. De asemenea, „în termenii explicați de TVR”, aceștia nu sunt de acord nici ca emisiunea să fie difuzată în avans pe internet, au precizat sursele citate. Într-un comunicat de presă, duminică, TVR a transmis că a propus difuzarea pe TVR+ (online) interviul, înainte de difuzarea pe canalul principal, dar și ca PNL să își folosească spațiul electoral de la postul public pentru a difuza acest interviu.

Primul motiv al amânării interviului invocat de TVR este „că premierul reprezintă imaginea de campanie a unui partid, ceea ce poate crea impresia unei emisiuni de campanie — și ar fi incorect; imaginea premierului apare atât pe afișele, cât și în clipurile electorale care se difuzează pe toate posturile, inclusiv la TVR”, se spune într-un comunicat al televiziunii. În document se mai spune că „în interviul acordat nu există știri la zi sau comunicări importante și urgențe care să nu poată fi difuzate post-campanie electorală”, un alt motiv pentru care a fost amânat. Comunicatul mai precizează că „premierul a fost invitat deja la TVR, în timpul acestei campanii electorale, participând la o emisiune live, pe TVR 1, o oră, săptămâna trecută, pentru a face bilanțul unui an de guvernare”.

Gorghiu: e mâna PSD

În urma acestei amânări, președintele PNL, Alina Gorghiu, a acuzat TVR de cenzură, duminică, într-o postare pe Facebook: „TVR rămâne, din păcate, prin deciziile șefilor săi fideli PSD, blocată în promiscuitate profesională, oricât de mult ar încerca să se spele la față. Vine un moment când șefimea susținută are de dat înapoi pentru toți anii în care administrația pesedistă le-a acoperit pierderile și lipsa de profesionalism. Acum, îl cenzurează pe Dacian Cioloș pe motiv că este în campanie, dar îl lasă pe Victor Ponta să își etaleze nestingherit "meritele". Mai mult, Cioloș nu e candidat, nu e membru de partid, spre deosebire de Ponta care în 26 octombrie când a fost la TVR era și una și alta”. Ea consideră că „dublul standard al televiziunii publice" ar avea „și o motivație privată", și anume faptul că „unuia dintre șefii obișnuiți cu sinecuri nu i-a fost aprobată candidatura la un post mult râvnit de Consul General".

„TVR rămâne, în ciuda jurnaliștilor care încă lucrează acolo, televiziunea interesului personal, a interesului de grup al PSD, uitând că este susținută totuși din bani publici. De altfel, Dragnea voia eliminarea taxei radio-tv tocmai ca să primească de la stat toată subvenția și astfel să nu mai existe nici măcar o iluzie de independență jurnalistică. Sunt contrariată profund de tot ce se întâmplă, de cenzura impusă și, ce e cel mai grav, am senzația că nu scriu despre România ci despre Turcia sau Rusia. ‘Idolii’ politici ai PSD", a acuzat Gorghiu, adăugând că, dacă „societatea civilă, organizațiile de media și CNA-ul nu reacționează", înseamnă că nu au înțeles „gravitatea cenzurii de care este în stare PSD”.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2016-11-27

TAGURI: dacian ciolos, cenzurat, tvr, viata satului
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


CROCODILUL FLAMAND
27 Noi 2016

DACA VREI SA APARI LA TVR DREPT "MARELE EROU NATIONAL AL ROMANIEI" TREBUIE SA SCOTI TANCURILE PE STRADA...TERORISTII....MINERII...........AL-QAIDA........SA EXTERMINI INJ DIRECT CATEVA MII DE OAMENI SI DUPAIA SA FACI VANGHELIOANE SI PETRECERI PE BANII FURATI DIN BANCA NATIONALA TOCMAI PE STADIONUL NATIONAL.......IN DIRECT LA "TELE-MINCIUNA ROMANA LIBERA".......CU TOVARASUL TATULICI...PEDOFILUL-KUSHER DE LA MISA.....VENITI CU NOI DRAGI TERORISTI SI PEDOFILI.....PE PROGRAMUL DOI....AVEM DE TOATE.....DE LA 10 ANI IN SUS.....STAU IN PATRU LABE PRIN STUDIOUL 4...CHIAR ACOLO UNDE VA MINTIM CU TELE-LOVITURA DE STAT...HA HA HA.....PROSTILOR.............BRUCAN E MARELE ORACOL DIN DAMAROAIA...VOI NISTE PROSTI..............HA HA HA...FACEM FILME CU IMPUSCATURI CA IN TEXAS.....CU PROSTII CARE APARA TELEVIZIUNEA....TRAGEM CA LA JOCURILE MECANICE.....PAC....SI O RATA MAC-MAC-MAC...HA HA HA STUPID PEOPLE...TARA LUI GUPTA-ILIESCU IMPARATUL-KUSHER
ANONIM
28 Noi 2016

TVR ESTE PESEDIZAT DIN TEMELII. TVR REFUZA SA SE REFORMEZE.TRAIESTE DIN BANI PUBLICI SI ESTE ORGAN DE PROPAGANDA AL ORGANIZATIEI MAFIOTE PSD. TVR TREBUIE RESTRUCTURAT DIN TEMELII. IN TVR TOTI SUNT NEAMURI.
Random imageUltimele stiri

loading...