2018-12-11 17:50


Cioloș critică decizia Parlamentului pe plagiate

 |  20:09
Cioloș critică decizia Parlamentului pe plagiate

Premierul Dacian Cioloș a afirmat miercuri că regretă decizia pe care a luat-o Parlamentul în privința modului în care se tratează plagiatele, potrivit Agerpres.

„Regret decizia pe care a luat-o Parlamentul în privința modului în care se tratează plagiatele. (...) Am luat niște măsuri prin ordonanțe de urgență, în urmă cu ceva vreme, tocmai pentru a crea un cadru clar, profesional, obiectiv, de tratare a acestor cazuri de plagiat. Sigur, nimeni nu contestă și nici eu nu contest nevoia, importanța, utilitatea implicării directe a universităților în tratarea acestor cazuri de plagiat", a spus Cioloș la începutul ședinței de Guvern.

Premierul a mai spus că regretă și demisia lui Viorel Barbu din funcția de președinte al Consiliului Național de Atestare a Titlurilor, Diplomelor și Certificatelor Universitare (CNATDCU).

„Regret demisia domnului Barbu de la conducerea CNATDCU, un profesionist care și-a dovedit verticalitatea și neutralitatea, profesionalismul în modul în care a condus CNATDCU până acum", a precizat Cioloș.

Echilibrul necesar

Acesta a subliniat necesitatea unui echilibru instituțional în privința asumării în mod obiectiv și profesionist a evaluării tezelor de doctorat.

„Dincolo de implicarea universităților, avem nevoie și de un cadru de recurs a deciziilor universităților și la nivel național, tocmai pentru a obiectiva acest proces de decizie vizavi de plagiate. Pe de altă parte, avem foarte multe școli doctorale în România și gradul sau calitatea modului în care se tratează lucrările de doctorat este foarte diferit de la o universitate la alta. Tocmai de asta, Ministerul Educației are în curs o reacreditare a școlilor doctorale în România tocmai pentru a ne asigura că toate universitățile care au școli doctorale pot să asigure același standard minim de calitate a elaborării și deciziilor privind lucrările de doctorat. Și cred că ar trebui făcută o legătură între autonomia universitară și dreptul și obligația universităților de a decide asupra plagiatelor și acreditarea pe care trebuie să o aibă sau reacreditarea pe care trebuie să o aibă tocmai pentru a ne asigura că această autonomie universitară este asigurată într-un cadru clar, cu responsabilitate și că există în toate universitățile, care au dreptul de a conduce și de a elabora lucrări de doctorat, (...) calitatea profesională, științifică pentru a face acest lucru", a susținut Cioloș.

Premierul a dat asigurări că Executivul va face tot ceea ce este posibil ca mediul universitar să fie ferit de imaginea cu impact negativ foarte mare a plagiatului.

„Guvernul va face tot ceea ce este posibil pentru ca mediul universitar și de cercetare din România să fie ferit de imaginea aceasta (...) cu impact negativ foarte mare a plagiatului și a imposturii în cercetare. (... ) Nu o lege poate să decidă dacă o lucrare de doctorat este științifică sau nu, ci doar oameni de știință onești, obiectivi, recunoscuți și profesioniști (...) și cred că aici trebuie să ajungem", a adăugat Cioloș. 


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2016-10-12

TAGURI: premier, dacian ciolos, parlament, plagiat
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


ANALISTUL
13 Oct 2016

CA LA NOI LA NIMENEA. IN RO MAFIOTISMUL SI HOTIA SUNT ACOPERITE DE IMUNITATE PARLAMENTARA, MINISTERIALA, ETC IAR PROSTIA E RIDICATA LA RANG DE CINSTE PRIN CUMPARAREA DE DIPLOME SI LIICENTE DE TOT FELUL. APOI DOCTORII PLAGIATORI (SUTE, MII DE IMPOSTORI) S-AU FACUT PSEUDO-ACADEMICIENI (in afara ACADEMIEI ROMANE) DUPA CARE SI-AU ACORDAT SINGURI RENTE VIAGERE PE VIATA DIN BUGETUL DE STAT LASAND SA CREASCA SARACIA , ANALFABETISMUL, SI SA SE DISTRUGA SISTEMUL DE SANATATE DIN RO DEJA PRABUSITA.
Random imageUltimele stiri


loading...