2018-12-17 00:15


Cioloș s-a întâlnit cu comisarul european Carlos Moedas

 |  19:07
Cioloș s-a întâlnit cu comisarul european Carlos Moedas

Premierul Dacian Cioloș l-a primit, marți, pe comisarul european pentru cercetare, știință și inovare, Carlos Moedas, aflat în vizită oficială în România, informează un comunicat al Executivului.

Potrivit sursei citate, vizita oficialului european a avut ca obiectiv general "întărirea și eficientizarea dialogului bilateral pe tema consolidării participării României la Spațiul European al Cercetării, precum și discutarea stadiului unor mari proiecte de infrastructură de cercetare pan-europene în care este implicată România, precum ELI (Extreme Light Infrastructure) și Danubius-RI".

"Întrevederea a început cu momentul festiv de lansare a emisiunii de mărci poștale "Dincolo de frontierele cunoașterii Laser Valley — Land of lights", care promovează simbolic programul de dezvoltare integrată a zonei Măgurele. Programul, inițiat de Guvernul României pentru exploatarea potențialelor beneficii pe care le va genera proiectului ELI-NP (Extreme Light Infrastructure — Nuclear Physics), este pilonul românesc al proiectului pan-european ELI, prima investiție majoră în infrastructura de cercetare de nivel mondial și prima infrastructură internațională din domeniul laserelor", anunță Guvernul.

În comunicat se arată că este vorba despre "o investiție europeană de pionierat, care utilizează fonduri structurale pentru dezvoltare regională".

În cadrul discuțiilor care au survenit ceremoniei de lansare a mărcii poștale, Dacian Cioloș a subliniat angajamentul României de a continua punerea în aplicare a programelor europene în domeniul cercetării, dezvoltării și inovării.

Totodată, potrivit sursei citate, au fost discutate evoluțiile sectorului de cercetare-inovare în România și au fost evidențiate principalele măsuri pe care Executivul le-a pus în aplicare pentru sprijinirea activității în acest domeniu.

De asemenea, a fost exprimat interesul României pentru facilitarea unui mai bun acces al cercetătorilor români la programele europene, precum Orizont 2020, și pentru creșterea sprijinului Uniunii în vederea dezvoltării unor inițiative în domeniul cercetării în regiunea Mării Negre.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2016-10-11

TAGURI: ciolos, comisar european, carlos moedas
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri


loading...