2019-05-21 14:07


Cioloş: Stenograma şedinţei de Guvern din 31 ianuarie 2017 arată că Executivul Grindeanu a adoptat pe repede înainte proiectul de lege a recursului compensatoriu

 |  20:07
Cioloş: Stenograma şedinţei de Guvern din 31 ianuarie 2017 arată că Executivul Grindeanu a adoptat pe repede înainte proiectul de lege a recursului compensatoriu

Fostul premier Dacian Cioloş precizează că stenograma şedinţei de Guvern din 31 ianuarie 2017 arată că Executivul Grindeanu a adoptat pe repede înainte proiectul de lege a recursului compensatoriu, pe care acum nu şi-l asumă.

„Stenograma şedinţei de Guvern din 31 ianuarie 2017 arată că Executivul Grindeanu a adoptat pe repede înainte proiectul de lege a recursului compensatoriu pe care acum nu şi-l asumă. Legea a fost iniţiată la propunerea lui Florin Iordache în aceeaşi zi în care a fost aprobată şi celebra OUG 13. Guvernul a trimis-o în Parlamentul în care Coaliţia PSD-ALDE are majoritate“, scrie Cioloş pe pagina sa de Facebook, postând şi partea respectivă din stenogramă.

Dacian Cioloş mai afirmă că PSD a adoptat apoi Legea recursului compensatoriu cu introducerea unor măsuri care au permis eliberarea a mii de condamnaţi înainte de termen, iar Comisia juridică a Parlamentului care a adoptat Legea recursului compensatoriu a fost condusă de acelaşi Florin Iordache, iniţiatorul legii în Guvern.

„Ministrul Tudorel Toader şi propaganda PSD încearcă azi să arunce vina asupra Guvernului Cioloş, care propunea o cu totul altă formă a legii, fără legătură cu forma iniţiată şi adoptată de PSD“, afirmă fostul premier.

Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a declarat, miercuri, că Legea recursului compensatoriu a fost promovată de Guvernul tehnocrat, a fost votată şi de parlamentari USR şi PNL, iar preşedintele a promulgat-o fără să o atace la CCR.

Şi PSD l-a acuzat pe preşedintele Klaus Iohannis că a promulgat „Legea Prună“ a recursului compensatoriu fără să o conteste la Curtea Constituţională şi fără să o trimită la reexaminare şi că protesta în stradă faţă de graţierea deţinuţilor non-violenţi, iar acum cere soluţii Guvernului după ce premierul deja a anunţat că va veni cu soluţii în cazul acestei legi.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2019-01-16

TAGURI: dacian ciolos, stenograme, sedinta de guvern, grindeanu,
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


ANONIM
16 Ian 2019

Dai vina pe altii asai scarnavie nerusinata si buboasa Legea a fost initiata de TANTEA PRUNA
ANONIM
16 Ian 2019

Bubosule, cine se scuză se acuză....MUIE MULTA si ALUPIGUS
ANONIM
17 Ian 2019

SIGUR' AMNISTIA PENTRU CONDAMNARI PANA LA 5 ANI PENTRU ABATERI NU FOARTE GRAVE NU ATI APROBAT-O JEGURILOR SI ATUNCI NESPALATA AIA DE PRUNA CU PARUL UNSUROS A FACUT PROIECTUL ACESTA CARE DACA NU ERA APROBAT IARA URLAU TOTI DROGATII TOTI AU FOST DE ACORD SI USR-ul si madame GORGHIU CARE A UITAT DAR SUNT INREGISTRARI LA TV .NU MAI STITI CE SA SCORNITI SCURSURI MUIENGISTE
Random imageUltimele stiri


STARBAG