2019-04-20 05:34


Cioloş: Târgurile din Moldova sunt goale. Blocaj complet, lipsă de interes pentru agricultură şi umilinţă pentru ţărani

 |  12:43
Cioloş: Târgurile din Moldova sunt goale. Blocaj complet, lipsă de interes pentru agricultură şi umilinţă pentru ţărani

Dacian Cioloş, liderul PLUS, spune că târgurile din Moldova sunt goale din cauza restricţiilor impuse vânzării animalelor, completând că e normal să fie impuse restricţii unde este un focar de boală, dar blocarea unui întreg sector înseamnă nepricepere şi dezinteres. "Blocaj complet, lipsă de interes pentru agricultură şi umilinţă pentru ţărani", conchide el.

„Am trecut prin târgurile din Moldova. Sunt goale, ţăranii vin să discute între ei despre cum le interzice guvernul, în continuare, să îşi vândă animalele. Oamenii sunt foarte puţin sau deloc informaţi despre motivele pentru care li se interzice comercializarea animalelor. Îmi vine în minte ministrul Daea, care, cum găseşte un microfon, cum explică rapid că el dă subvenţii şi ajută agricultura. Adevărul este, însă, altul. Blocaj complet, lipsă de interes pentru agricultură şi umilinţă pentru ţărani", afirmă Cioloş, fost comisar european pe agricultură.

El afirmă că subvenţiile sunt un drept, nu o binefacere din partea guvernului.

"Una e să impui o carantină sau să interzici vânzarea în zona de focare a unor boli şi altceva înseamnă să blochezi complet un întreg sector pentru că eşti nepriceput şi dezinteresat. Demnitatea de agricultor înseamnă să poţi să-ţi vinzi produsele, nu să trăieşti din mila populistă a unui partid", subliniază Cioloş.

El spune că ţăranii sunt supăraţi, pentru că vin la târguri doar sperând că interdicţiile vor fi ridicate.

"E important să realizăm că la televizor se discută despre revalorizarea satului românesc în timp ce, prin ţară, îi umilim pe ţăranii care trăiesc din munca agricolă. Au ajuns să vină la târguri doar ca să se vadă şi să spere că interdicţiile se vor ridica astfel încât să poată câştiga un ban din munca lor cinstită. Poate îşi aduce aminte şi Petre Daea că agricultura e în primul rând despre oameni", conchide Dacian Cioloş.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2019-03-02

TAGURI: ciolos, moldova, targuri, agricultura, tarani,
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


ANONIM
02 Mar 2019

Tocmai tu vorbesti ,tu care ai imprastiat boala in toate colturile tarii jigodie nesimtita Tu cu,, oamenii'' tai Niste jigodii nenorocite ce sunteti Te dai adeptul taranilor dar ii dispretuesti la fel ca celalalt vandut johanus
ANONIM
02 Mar 2019

Tuter prost Ai buzele tuguiate exact ca un lingau tuter
CINE VORBEA!!!!!
02 Mar 2019

IDIOTUL CARE NE-A BĂGAT CODEX ALIMENTARIUS PE GÂT! SYCTIRRRRR! ȚIE, JAVREI DE NĂSTARE CARE A DAT HG SPECIAL PT.CA POPORUL ROMÂN SĂ-I FIE BĂGATĂ SARE IODATĂ PE GÂT PT.A FACE CANCER LA TIROIDĂ ORI BOALA BASEDOW! A URMAT TRĂDICEANU - AGENT SIE ȘI OM ”POLITIC”, INCLUSIV MASON , CA ȘI JAVRA DE NĂSTASE - TOT PRINTR-UN HG, SĂ DUBLEZE CANTITATEA DE IOD PENTRU SAREA DE BUCĂTĂRIE, PENTRU A NENOROCI PE VIAȚĂ ROMÂNII! PIEI SATANĂ! TU ȘI TOATĂ GAȘCA DE GOLANI/DERBEDEI POLITICI CARE SUG CA MIELU, DE LA DOUĂ-TREI OI...ȘI DE LA SERVICII, ȘI DIN PARLAMENT ȘI DIN AFACERI ”CU STATUL” DAR ÎMPOTRIVA LUI!
ANONIM
03 Mar 2019

Asta cu sare iodata ,las o mai moale ca daca nu vrei sa pui sare iodata in mancare nu pui Ai varianta cu sare neiodata Nastase da merita scuipat pentru alte porcarii hotii si magariiCine ti a spus ca provoaca boli ?Dar cand te ungi pe bot cu tot felul de vopsele, cand te tencuesti pe fata cu tot felul de porcarii cand iti injectezi buzele cu substante chimice cand iti bagi in tzate cauciuc nu faci basedow nu faci cancer Tot asa va dati de ceasul mortii ca vaccinurile nu s bune dar condamnati copii ca niste inconstienti ce sunteti V Ati implantat in cap tot felul de idei prostesti cu naturistele
Random imageUltimele stiri


STARBAG