2019-02-16 09:42


Ciorbea îi dă cu flit lui Iohannis. Nu sesizez CCR!

 |  12:03
Ciorbea îi dă cu flit lui Iohannis. Nu sesizez CCR!

Avocatul Poporului nu poate ridica excepții de neconstituționalitate decât privitor la legi și la ordonanțe de urgență în vigoare sau ordonanțe simple, a declarat Avocatul Poporului (AP), Victor Ciorbea, citat de Agerpres.

„În legătură cu Ordonanța de Urgență (pentru modificarea Codului penal — n.r.) aștept să văd Monitorul Oficial. Din câte am înțeles (...) aceasta ar urma să intre în vigoare peste zece zile, or potrivit art. 32 din Legea 47/1992 privind organizarea și funcționarea CCR, Curtea hotărăște asupra excepțiilor de neconstituționalitate ridicate direct de Avocatul Poporului privind constituționalitatea unei legi sau ordonanțe ori a unei dispoziții dintr-o lege sau ordonanță în vigoare, deci dacă intrarea în vigoare a ordonanței se va produce peste zece zile, în tot acest interval noi nu avem nicio competență", a declarat Ciorbea pentru AGERPRES.

Membrii Consiliului Superior al Magistraturii au decis, miercuri, cu unanimitate de voturi, sesizarea Curții Constituționale pentru a se constata existența unui conflict între puteri în cazul adoptării OUG privind modificarea Codului penal și a Codului de procedură penală.

La ședința CSM a participat și președintele Klaus Iohannis, care a afirmat că se gândește să îi facă o vizită Avocatului Poporului, pentru a-i transmite că se așteaptă de la acesta la o luare de poziție în legătură cu deciziile Guvernului privind modificarea legislației penale.

„Nu îmi este dor de el, dar cred că trebuie să-i transmit personal că așteptăm cu toții o luare de poziție”, a spus șeful statului.

Actualizare:

În replică la afirmațiile lui Ciorbea, președintele Klaus Iohannis a declarat că Avocatul Poporului are, în opinia sa, și instrumentele și oportunitatea de a ataca OUG privind Codurile penale.

Ajuns la sediul Avocatului Poporului, Iohannis a declarat: „A venit poporul la avocatul său”. Președintele a plecat la scurt timp, spunând că l-a invitat pe Ciorbea „să se uite la popor”, iar acesta a promis că „va analiza cu celeritate”. Președintele se așteaptă ca Avocatul Poporului să „ia decizia corectă” în următoarele două zile.

Actualizare (2): Iohannis: Avocatul Poporului poate să intervină, există precedent!

„Știu că s-a vehiculat mai de dimineață, în această zonă, că Avocatul Poporului nu poate să intervină fiindcă anumite articole încă nu intră în vigoare. Împreună cu juriștii de la Administrația Prezidențială am căutat documente și am găsit. Există un precedent din octombrie 2013 când Avocatul Poporului de atunci a atacat o OUG pe insolvență, pe data de 9 octombrie, cu toate că ea a fost dată cu intrare în vigoare în 25 octombrie, iar CCR la vremea respectivă a decis că este corectă sesizarea. Deci se poate fără niciun fel de problemă și făcând uz de acest precedent să se atace această Ordonanță de urgență”, a spus Iohannis, după întâlnirea cu Ciorbea, informează Agerpres.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2017-02-01

TAGURI: avocatul poporului, victor ciorbea, sesizare ccr oug cod penal
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


IOTE-L ȘI P-ĂSTA!
01 Feb 2017

Zici că acum a scos deștul din fundul lui Dragnea, iar mirosul nu-l lasă să conteste...ca avocat al popoului, care este!
AVOCAT DE KKT !!
01 Feb 2017

Valea de la butoane !! Esti un caracter infect !! Lingaule, de asta ai facut Dreptul, si te laudai ca ai fost sef de promotie ?? Ca sa lingi in dos niste borfasi repetenti!! Vai de capul tau.... !!! DEMISIA sau SA FIE DEMIS !!! Papapgalule ...!!!
MIHAI SAMSON
01 Feb 2017

Domnule Ciorbea ai fost si ești plătit regește de poporul Roman ! Ai primit o demnitate foarte importantă de la acest popor ca sa-l reprezinți in momentele de cumpăna ! Ce ai făcut bun in viața pentru Romania pana azi ??? Este momentul sa dovedești pentru ce Avocatul Poporului si nu al pradatorilor de tara ! Nu te fa ca nu înțelegi " legea Dragnea" ! Dumnezeu sa va dea intelepciunea necesară !
AVOCATUL MAFIEI.
01 Feb 2017

Acest impostor este avocatul mafiei psd care l-a numit acolo in functie.El este misionar .Va slugari mafiapsd pana in ultima zi de mandat.Si el comite abuz in serviciu.
HAZNAUA URBEI
01 Feb 2017

TRADATORULE . SA MORI IN ZMOALA , STRUMBULE , BLESTEMAT DE CIND TE-AI NASCUT , SCIRBA ORDINARA , LASULE AI MINTIT O VIATA , CLOSET ARDELENESC
Random imageUltimele stiriSTARBAG
loading...