2018-12-17 21:44


Circa 120 de opozanţi, arestaţi în centrul Moscovei

 |  07:34
Circa 120 de opozanţi, arestaţi în centrul Moscovei

Circa 120 de opozanţi care încercau să manifesteze în centrul Moscovei pentru a apăra libertatea de întrunire, au fost arestaţi joi. Printre persoanele reţinute se află scriitorul Eduard Limonov şi militantul Frontului de Stânga Konstantin Kosiakin.

'Numărul persoanelor reţinute a ajuns la circa 120', potrivit poliţiei din capitala rusă. Cu toate că mitingul nu primise autorizaţia de la primărie, protestatarii au încercat să se adune în Piaţa Triumfalnaia din centrul oraşului. Manifestanţii doreau să se reunească, la fel ca în ultima zi a fiecărei luni cu 31 de zile,  pentru a cere aplicarea articolului 31 din Constituţia rusă ce garantează libertatea de întrunire.

Aproximativ zece protestatari au fost arestaţi la Sankt Petersburg, al doilea oraş ca mărimea din Federaţia Rusă. Fără să scandeze sloganuri ori să poarte pancarte, aproape 200 de persoane au încercat să organizeze un marş neautorizat pe Nevski Prospekt din centrul oraşului.

De la câştigarea alegerilor legislative din decembrie de către Rusia Unită, Vladimir Putin se confruntă cu o serie de mişcări de contestare fără precedent, opoziţia denunţând la acea dată numeroase fraude. Protestele împotriva fostului agent KGB au strâns peste 100.000 de persoane la Moscova, scrie Agerpres.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639566-06-20

TAGURI: Moscova, arest, protestatar
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri


loading...