2017-01-20 18:06

POLITICA


Clădirea care va schimba Londra

 |  17:45
Clădirea care va schimba Londra

Aspectul capitalei Marii Britanii va fi schimbat radical după finalizarea celei mai înalte clădiri din vestul Europei, scrie „Der Spiegel”. Arhitectul Renzo Piano este autorul designului clădirii, botezată „The Shard” („Ciobul” – n.r.), care va avea 310 metri înălţime şi a cărei construcţie e nu departe de malul Tamisei.

„Ciobul” va deveni primul zgârie-nori construit în Londra, un oraş apreciat ca destinaţie turistică pentru clădirile sale construite în stilul arhitectonic romanic. Chiar dacă multe proiecte imobiliare au fost suspendate în Marea Britanie din cauza crizei financiare, şantierul celei mai mari clădiri din Europa de Vest este permanent deschis, finanţarea principală provenind de la investitori din Qatar.

„The Shard” va oferi spaţii pentru birouri, restaurante, 10 apartamente, un hotel de lux şi o piscină cu vedere panoramică, situată la etajul 52 al clădirii. La ultimele patru etaje (68-72) se va afla un observator astronomic care va fi deschis publicului.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639550-11-06

Mai multe imagini:
Clădirea care va schimba Londra
zoom
Clădirea care va schimba Londra
zoom
Clădirea care va schimba Londra
zoom


TAGURI: cea mai inalta cladire, cea mai inalta constructie, The Shard Londra, zgarie nori Londra, criza imobiliaraComenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image