2018-12-15 09:53


Clasa de mijloc este pusă în pericol de criza economică

 |  18:36
Clasa de mijloc este pusă în pericol de criza economică

Încetinirea creşterii economice şi măsurile de austeritate ale guvernelor care dau o lovitură bunăstării se vor resimţi prin creşterea numărului persoanelor fără adăpost în următorii ani. Acest spectru sumbru va afecta şi pe cei din clasa de mijloc care prezintă riscul de a ajunge să trăiască pe străzi, avertizează un studiu publicat de The Guardian.

Într-un raport de 120 de pagini, realizat de profesori de la două universităţi britanice, se arată există o legătură directă între declinul economic şi creşterea numărului persoanelor fără adăpost, în condiţiile în care reducerile în domeniul serviciilor şi modificările drastice la pachetele salariale afectează sistemul tradiţional al ajutoarelor sociale. În Marea Britanie numărul de persoane fără adăpost şi plasate în locuinţe sociale a înregistrat o creştere cu 10% faţă de anul precedent şi prima creştere din aproape ultimii zece ani.

Potrivit studiului, nu se întrevede nici un semn de redresare economică şi există deja semne că oamenii fără adăpost revin pe străzile britanice.  Recesiunea actuală i-a afectat în mare măsură pe cei săraci, însă şi alte părţi ale societăţii pot fi în pericol dacă agenda radicală a guvernului privind ajutoarele sociale este pusă în aplicare în condiţiile unei economii cu probleme. O tendinţă periculoasă este “lipsa de adăpost ascunsă”  - familii obligate să se înghesuie într-o singură cameră mai degrabă decât într-un apartament pentru că nu au bani să plătească. Se pare că în prezent 630.000 gospodării sunt supraaglomerate, cele mai afectate zone fiind Londra şi sud-estul ţării. Şi din ce în ce mai multe familii vor fi obligate să împartă un număr mai mic de locuinţe dacă actuala situaţie economică persistă sau se înrăutăţeşte.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639256-11-13
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri


loading...