2017-01-23 18:50


Cluju-i fruncea huiduielilor! Emil Boc, apostrofat din nou în oraşul unde a fost primar

 |  18:22
Cluju-i fruncea huiduielilor! Emil Boc, apostrofat din nou în oraşul unde a fost primar

Chiar dacă Emil Boc a fost un primar al Clujului extremde popular, în ultima vreme nici o revenire a lui în oraşul de sub poaleleFeleacului nu scapă fără apostrofări. El a fost din nou luat la rost declujeni, sâmbătă, în cea mai recentă vizită oficială a sa. De data aceasta,premierul a trebuit să ţină piept celor care au fost expropriaţi în scopulrealizării centurii ocolitoare a oraşului. Oamenii s-au plâns că încă nu şi-auprimit banii pe terenuri. Nu doar Emil Boc a avut „mici dificultăţi” la Clujweek-endul trecut, ci şi Daniel Funeriu. Ministrul educaţiei a făcut din nougreşeli de limba română. În faţa unui auditoriu plin de studenţi.

Premierul EmilBoc a inaugurat sâmbătă centura ocolitoare a Clujului. Flancat de presă şi deoficiali clujeni, Boc s-a arătat bucuros de încă o realizare. Bucuria i-a fost,însă, întreruptă când la faţa locului au venit şi cei ale căror terenuri aufost expropriate pentru a se realiza lucrarea. Proprietarii i-au cerut lui EmilBoc banii pe terenuri, susţinând că încă nu i-au primit.

Emil pacificatorul

Ţăranii dincartierul Someşeni sunt cei nemulţumiţi. Aceştia afirmă că pământul le-a fostluat şi că încă nu au fost despăgubiţi. „Nu, nicinu ne-a întrebat nimeni. Abuziv. A fost recoltă de grâu, prin 2007, prin mai,eu când m-am dus acolo am văzut că deja mi-au rupt semnele şi să mergem ladomnul Boc. Am mers la domnul Boc, pe vremea aia era primar, am vorbit cudânsul şi o zis că nu-i nici un bai că o să ne dea. Nici in ziua de astazi nu(nu şi-a primit banii, n.r.)”, a povestit pentru publicaţia locală „Ştiri de Cluj” unul dintre cei rămaşi fără teren.

Asaltat de câţivadintre ţărani, Emil Boc a încercat să-i convingă că vor fi plătiţi, fluturândnişte dosare cu ultimele hotărâri de guvern, luate în cele mai recente şedinţeale cabinetului. „În curând am alocat bani de la Guvern, îndata de 22 iunie, optsprezece miliarde de lei pentru despăgubiri. Fiecare metrupătrat pe care îl aveţi va fi plătit. Din acest moment nu mai sunt probleme.Banii sunt alocaţi, procedura-i stabilită”, a purtat primul-ministru muncă deconvingere cu ţăranii.

Untramvai numit dorinţa de a ieşi din criză

Incidentul cuexpropriaţii nu a fost singurul pe care Emil Boc l-a avut la Cluj sâmbătatrecută. Şeful Guvernului „a păţit-o”şi la inspecţia lucrărilor pentru o linie de tramvai. În timp ce el analiza cummerg treburile cu tramvaiul, un şofer care trecea prin zonă i-a strigat dinmaşină „Poporul moare de foame!”. Replica lui Emil Boc pentrucei care au asistat la reproş a fost cea pe care o foloseşte de obicei – că perioadagrea a trecut. „Le mulţumesc românilor pentru că au fost alături deGuvern în această perioadă de criză. Puteam fi oricând în locul Greciei dacă nuluam măsurile anticriză. Pot să îi înţeleg şi pe cei care strigă şi suntnemulţumiţi, dar greul a trecut. Din 2012, oamenii o vor duce mult mai bine şinu vor mai fi probleme atât de mari”, a afirmat premierul.

Emil Boc a mai fosthuiduit în oraşul unde a fost primar şi la finalul lunii martie, când aparticipat la slujba de întronizare a noului mitropolit al Clujului, AndreiAndreicuţ.

Cursuride limba română cu Funeriu

Prezent la Cluj, laceremonia de absolvire a studenţilor de la Universitatea de Medicină şiFarmacie, ministrul educaţiei Daniel Funeriu a încercat să glumească pe seamarecentelor sale gafe gramaticale. Gluma nu i-a reuşit însă ministrului. Dincontră, tentativa sa de a se reabilita în ochii studenţilor s-a sfârşitprintr-o nouă împleticire în cunoştinţele despre regulile gramaticii limbiiromâne. „Pentru că suntem într-o atmosferă de sărbătoare am să-mi permit,pentru că, aşa cum aţi văzut şi dumneavoastră zilele acestea, se discută foartemult public, am dorit să vă spun că privindu-vă, uitându-mă la voi, oriceconfuzie de gen este imposibilă, voi faceţi parte genului excelent”, le-a spusDaniel Funeriu studenţilor clujeni, după cum afirmă presa locală. Aluziaministrului educaţiei era la greşeala sa gramaticală de săptămâna trecută cânda afirmat greşit că substantivul „coleg” este de genul neutru. Menţionăm că„excelent” reprezintă o calitate (de superlativ) şi nu un gen. Cuvântul„excelent” este un adjectiv, care uneori poate fi folosit şi adverbial.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639252-10-24Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random image