2017-01-20 14:04

POLITICA


CNC al PDL adoptă modificările la Statutul formaţiunii; Preda, Macovei,Voinescu votează împotrivă

 |  14:16
CNC al PDL adoptă modificările la Statutul formaţiunii; Preda, Macovei,Voinescu votează împotrivă

CNC al PDL a adoptat, sâmbătă, modificările la Statutul formaţiuniipropuse de Colegiul Director, cu şapte abţineri şi trei voturi"împotrivă" aparţinând lui Cristian Preda, Monica Macovei şi SeverVoinescu.

După discursurile liderilor PDL, CNCa votat în legătură cu modificările la Statut propuse de Colegiul Directorîntrunit vineri.

Preşedintele PDL, premierul Emil Boc, a numărat opţiunile, înregistrându-setrei voturi "împotrivă", ale lui Cristian Preda, Sever Voinescu şiMonica Macovei.

S-au înregistrat, de asemenea, şapte abţineri, astfel optând, printrealţii, Valeriu Tabără şi Teodor Paleologu.

Colegiul Director al PDL a dezbătut, vineri după-amiază, introducerea înstatutul partidului a unor criterii de integritate pentru membri, precum şipropunerea ca cei patru prim-vicepreşedinţi şi secretarul general să fie aleşiprin vot uninominal, la fel ca şi vicepreşedinţii.

Surse din partid au declarat pentru MEDIAFAX că membrii ColegiulDirector al PDL au decis, vineri seară, să respingă propunerea de modificare astatului potrivit căreia membrii PDL trimişi în judecată sunt suspendaţi automatdin partid.

Liderul PDL Elena Udrea a declarat, apoi, că în Colegiul Director s-adecis ca , în funcţie deafectarea imaginii PDL, care va fi stabilită de Comisia de Integritate.

Larândul său, purtătorul de cuvânt al PDL, Sever Voinescu, a declarat, vineri, cămembrii Colegiului Director au "optat" pentru prevederile actualuluistatut în privinţa sancţiunilor, iar, "de principiu", problemasuspendării celor trimişi în judecată va fi reglementată într-un cod eticelaborat de noua conducere.

Pe de altă parte, surse democrat-liberale au declarat pentru MEDIAFAX cămembrii Colegiului Director al PDL au decis ca

Deasemenea, Voinescu, a declarat, vineri seară, că liderii PDL au decis ca dacăun membru care vrea să candideze la prima funcţie în partid nu are cinci anivechime, cum cere statutul, va putea obţine o derogare, aceasta urmând să fieacordată de către Colegiul Director.

Tot Colegiul Director al PDL a decis să propună Consiliului Naţional deCoordonare ca cei patru prim-vicepreşedinţi ai formaţiunii şi secretarulgeneral să fie aleşi prin vot uninominal, la fel ca şi vicepreşedinţii, audeclarat, pentru MEDIAFAX, surse democrat-liberale.

Omodificare propusă la statut este ca membrii care doresc să promoveze o moţiunepentru obţinerea conducerii partidului să depună proiectul cu cel puţin 30 de zileînainte, faţă de 40 de zile, cum este în prezent, însoţit de numele lideruluişi semnăturile a 35 de membri care formează grupul de promovare.

Liderulmoţiunii care obţine majoritatea voturilor valabil exprimate din turul 1 sau 2,va deveni preşedinte al partidului, iar cei 35 de semnatari vor deveni membriai CNC. În textul actual al statutului se prevede că din cei 35 semnatari,primii 4 vor deveni prim-vicepreşedinţi ai partidului, iar al cincilea va fisecretar general. În propunerea de modificare a statutului, adoptată deColegiu, se prevede că cei 4 prim-vicepreşedinţi, secretarul general se alegprin vot uninominal, la fel ca şi vicepreşedinţii, secretarii generali adjuncţişi secretarii executivi.

Deasemenea, Colegiul Director al PDL a decis să propună conduceriidemocrat-liberale ca pe 14 mai să aibă loc Convenţia Naţională, la ora 11, laPalatul Parlamentului, cu 30 de zile înainte de această dată urmând să expiretermenul de depunere a moţiunilor, a declarat Voinescu.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639240-03-14Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image