2017-01-21 12:51

POLITICA


Coaliţia de guvernare a semnat protocolul politic pentru Tratatul de stabilitate

 |  16:05
Coaliţia de guvernare a semnat protocolul politic pentru Tratatul de stabilitate

Preşedinţii formaţiunilor din coaliţia de guvernare au semnat miercuri, protocolul politic  privind ratificarea de către România a Tratatului privind stabilitatea, coordonarea şi guvernanţa în cadrul Uniunii Economice şi Monetare. Protocolul semnat este o  imputernicire a  preşedintelui Traian Băsescu care urmează să semneze Tratatul în numele ţării, în cadrul Consiliului European, între 1-2 martie 2012.

Emil Boc, preşedintele PDL, a declarat că tratatul ce va fi semnat, va asigura sănătatea bugetului ţării, consolidând stabilitatea şi creşterea economică a României. De asmenea, a menţionat că protocolul politic este deschis pentru semnare inclusiv partidelor din opoziţie, întrucât este vorba  despre interes naţional. Întrucât o copie a protocolului politic a ajuns şi la jurnaliştii prezenţi la ceremonie, menţionăm că în cadrul documentului în secţiunea în care cei trei lideri ai Puterii şi-au pus semnătura, alăturat, erau stipulate şi numele liderilor din Opoziţie, pentru a  semna. Totodată, Emil Boc a mai declarat:”Acest tratat  pune economia ţării  la adăpost  faţă de măsurile populiste. Măsurile populiste sunt în istorie”. Partidele semnatare ale acestui tratat au convenit să susţină  în Parlament o lege de  ratificare a Tratatului de stabilitate, până la finalul anului 2012. La ceremonie a fost prezent şi premierul Mihai Răzvan Ungureanu, care, la rândul lui, a făcut apel către  partidele din opoziţie pentru a semna protocolul politic.Documentul a fost semnat de preşedintele PDL, Emil Boc, preşedintele UDMR, Hunor Kelemen, preşedintele UNPR Gabriel Oprea şi liderul grupului parlamentar al minorităţilor naţionale, Varujan Pambuccian. Toţi liderii au declarat că acest protocol vine în sprijinul României.

Reamintim că în cadrul consultărilor de luni, de la Cotroceni, Traian Băsescu a menţionat că Tratatul nu pote fi semnat fără un protocol al partidelor parlamentar sau măcar a majorităţii, care să ateste susţinerea acestui Tratat.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639554-03-29

TAGURI: Emil_Boc, protocol politic, Traian Băsescu, partide, Consiliu EuropeanComenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image