2018-12-10 04:21


Coaliţie pentru salvarea Greciei

 |  16:15
Coaliţie pentru salvarea Greciei

Liderul socialist şi fost ministru de finanţe Evangelos Venizelos a pledat pentru o coaliţie de guvernământ de largă deschidere, care să renegocieze, după alegerile programate la 17 iunie, acordul financiar  încheiat de fostul guvern pentru salvarea ţării.

În calitate de ministru de finanţe, Venizelos a negociat un al doilea plan de ajutor care a salvat Grecia de la intrarea în imposibilitate de plată. El consideră că o coaliţie restrânsă rezultată în urma alegerilor nu ar fi capabilă să renegocieze un acord mai bun. Evangelos Venizelosa declarat că a transmis propunerea sa liderilor a patru formaţiuni politice - printre care conservatorii de la Noua Democraţie şi chiar radicalii de la Syriza, care pledează  pentru retragerea Greciei din acord.

Partidul socialist au scăzut drastic în preferinţele electoratului cu ocazia alegerilor de la 6 mai, de la  44 la 13 procente, pe poziţia a treia. Incapacitatea liderilor politici de a forma o coaliţie a condus la un nou scrutin, însă analiştii nu se aşteaptă ca la alegerole din 17 iunie, un partid să obţină o majoritate care să-i permită formarea unui guvern.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639566-10-03

TAGURI: grecia, zona euro, alegeri
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri


loading...