2017-01-22 03:57

POLITICA


Cod roşu pentru Boc

 |  21:00
Cod roşu pentru Boc

Zilele şi orele lui Emil Boc la cârma Guvernului sunt din nou numărate. Tot mai multe voci vorbesc de data aceasta despre o demisie a premierului Boc.

Premierul Emil Boc se gândeşte din nou la demisia din fruntea Guvernului. Surse din PDL susţin că cel mai probabil moment al unui anunţ pe această temă va fi făcut după încheierea vizitei echipelor reprezentând Banca Mondială, Comisia Europeană şi Fondul Monetar Internaţional pentru evaluarea programului economic al României. După cum se ştie, delegaţia comună a acestor trei instituţii au ţinut ieri o conferinţă de presă pentru a anunţa concluziile de la finalul misiunii, ceea ce înseamnă că, tehnic, anunţul demisiei ar putea fi făcut oricând.

Preşedintele Traian Băsescu a convocat pentru astăzi, la orele prânzului, consultări politice cu toate partidele parlamentare. Oficial, nu a fost anunţată o consultare pe tema formării unui nou guvern. Cu toate acestea, principalul punct pe ordinea de zi a consultărilor de luni îl reprezintă ratificarea Tratatului privind stabilitatea, coordonarea şi convergenţa în Uniunea Economică şi Monetară. Dar cum ratificarea se face prin modificarea Constituţiei, acolo unde este nevoie de o majoritate de două-treimi din Parlament, este foarte posibil ca preşedintele Băsescu să încerce găsirea unei noi majorităţi.

Între timp, tot mai mulţi lideri politici din arcul puterii vorbesc despre o posibilă schimbare a actualului premier. Roberta Anastase, prim-vicepreşedinte al PDL, se pronunţă, într-o declaraţie acordată duminică NewsIn, în favoarea unei remanieri guvernamentale, care să aibă loc “cât mai curând”. Ea nu exclude faptul că schimbările ar putea să-l vizeze şi pe Emil Boc.  “Poate să îl includă şi pe primul-ministru”, a spus ea. La rândul său, ministrul muncii, Sulfina Barbu, a lăsat să se înţeleagă că o schimbare de guvern este posibilă: „Este firesc şi normal să poată fi luată în calcul orice soluţie raţională care asigură stabilitatea ţării”. Sulfina Barbu a refuzat să comenteze însă ipoteza unei demisii. 

Boc: Ştiu ce am de făcut

Şi Opoziţia marşează pe scenariul unei demisii a premierului Boc. Liderul social-democrat Adrian Năstase avansează, pe blog, ideea că preşedintele Traian Băsescu va anunţa la consultările politice de luni demisia premierului Emil Boc şi va demara demersurile pentru instalarea unui nou guvern.

Premierul Emil Boc a fost întrebat sâmbătă cum comentează speculaţiile apărute în ultimele zile, cu privire la demisia sa din funcţia de premier.

„Nu comentez asemenea decizii sau asemenea speculaţii. Eu ştiu ce am de făcut”, a răspuns Boc. La insistenţele jurnaliştilor, care au dorit să ştie ce anume are de făcut premierul, vizibil enervat, Emil Boc a răspuns: „Fiţi sigur că voi spune în primul rând în faţa colegilor şi după aceea în faţa presei ce are de făcut Guvernul şi partidul în perioada următoare”.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639553-12-03

TAGURI: Emil Boc, demisie, remaniere, Traian Basescu, guvernComenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

PELICANU
06 Feb 2012

BA ,BOC. BA, OM FARA CARACTER, AM CURAJ SA AFIRM CA AI SA AJUNGI IN PUSCARIE(EVENTUAL LA GHERLA CA ESTI LANGA CASA) TOT CU AJUTORUL BASELULUI. TE-A FOLOSIT , AI STAT CAPRA ....ACUM LA BULAU. BRAVO MA SLUGOIULE. SA VA FIE DE CAP NENOROCITILOR

Adauga un comentariu

Random image