2017-01-19 00:27

POLITICA


Colet cu antrax pentru premierul pakistanez

 |  15:32
Colet cu antrax pentru premierul pakistanez

Yousuf Raza Gilani, premierul pakistanez a primit, la reşedinta sa de la Islamabadun pachet care conţinea spori de antrax. Coletul a fost trimis din districtul Jamshuru, în provincia sudică Sindh, în urmă cu circa douăzeci de zile.

”Pachetul conţinea o pudră amestecată cu antrax (...). După ce un laborator a confirmat că era antrax, am înregistrat o plângere împotriva lui X”, a declarat ofiţerul responsabil cu acest caz, Hakim Khan.

Inhalarea acestor spori poate provoca boli pulmonare grave, cu final potenţial letal.

Aceasta este, se pare, prima tentativă de atac bacteriologic de acest gen din Pakistan, singura putere militară nucleară din lumea musulmană, care se confruntă cu un val de atacuri conduse de talibani aliaţi Al-Qaida, şi al cărui guvern, foarte nepopular, este acuzat inclusiv de corupţie.

Serviciile premierului nu au confirmat imediat informaţiile, informează AFP, citat de Agerpres. Birourile şi reşedinţa şefului guvernului pakistanez se află în “zona roşie” din capitală, un perimetru foarte bine păzit într-un oraş plin de posturi de control militare şi de poliţie din cauza atacurilor.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639553-10-17

TAGURI: antrax, premier pakistanez, islamabad, Yousuf Raza GilaniComenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image