2018-12-11 18:10


Comerţ cu medicamente contrafăcute pe internet

 |  16:41
Comerţ cu medicamente contrafăcute pe internet

Amplificarea comerţului pe internet a condus la o explozie de medicamente contrafăcute vândute în lume, China fiind principalul fabricant, au declarat joi experţi din sectorul farmaceutic reuniţi la Manila, în Filipine.

Comerţul ilegal este estimat la 75 de miliarde de dolari,  a precizat Scott Davis, responsabil cu siguranţa în cadrul gigantului farmaceutic american Pfizer.

“Internetul a condus la o explozie a acestor medicamente”, dintre care “90% sunt la un moment dat propuse spre vânzare şi vândute pe internet”, a adăugat Davisla un forum dedicat sănătăţii. Site-urile care vând medicamente contrafăcute nu au în general adresă fizică şi ştiu să exploateze reglementări vamale imprecise pentru a trimite produsele la destinatarii lor, a adăugat expertul. Fabricanţii ajung să confecţioneze produse din ce în ce mai sofisticate, la un nivel la care grupurile farmaceutice trebuie să analizeze aceste medicamente în laboratoarele lor pentru a descoperi diferenţele existente între cele adevărate şi cele false. Potrivit lui Scott Davis, principalul fabricant de medicamente contrafăcute este China, urmată de Iordania, SUA, Israelşi Canada. Cumpărătorii acestor produse sunt atraşi de preţul lor scăzut şi de posibilitatea de a le putea procura fără reţetă, a precizat Catherine Dauphin, expert al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639566-11-18

TAGURI: medicamente, internet, contrafacere
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri


loading...