2019-03-24 01:13


Comisia de politică externă a Senatului analizează cum s-a întocmit raportul MCV

 |  07:32
Comisia de politică externă a Senatului analizează cum s-a întocmit raportul MCV

Preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, a declarat, luni, că Biroul permanent a cerut Comisiei pentru politică externă să analizeze modul în care s-a întocmit raportul MCV.

"Biroul permanent a hotărât astăzi să ceară Comisiei pentru politică externă să analizeze modul în care s-a întocmit raportul MCV, dacă s-au respectat procedurile de navetă dintre Comisie și autoritățile române, dacă s-au cerut observații ale autorităților pe marginea proiectului de raport, dacă aceste observații s-au făcut și cum au fost incluse în raport, dacă s-a ținut seama de observațiile trimise. Deci este în sarcina Comisiei pentru politică externă", a precizat Călin Popescu Tăriceanu, potrivit Agerpres. 

Acesta a ţinut să menţioneze că procedurile de "navetă" între Comisia Europeană și autoritățile române au fost realizate doar "parțial".

"Din experiența proprie, în perioada cât eram prim-ministru, raportul MCV se realiza sub formă de proiect. Era trimis în România, se făceau observații, după aceea se trimitea înapoi în așa fel încât observațiile părții române să fie incluse în raport, greșelile să fie corijate. Aceasta este naveta de care vorbeam. Vrem să știm dacă această procedură a fost respectată. Din ce informații avem se pare că da, parțial, dar vrem să vedem cum s-a realizat acest lucru", a explicat Călin Popescu Tăriceanu.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2016-02-09

TAGURI: comisie, politica, externe, senat, analizeaza, intocmeste, raport, mcv
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri
STARBAG
loading...