2019-02-15 23:22


Comisia Europeană ne laudă. Gata cu MCV-ul pentru România!

 |  17:51
Comisia Europeană ne laudă. Gata cu MCV-ul pentru România!

Președintele Comisiei Europene, Jean Claude Juncker a făcut anunțul mult așteptat de români: peste trei ani, țara noastră nu va mai fi monitorizată. Discuțiile de luni de la Bruxelles, între Dacian Cioloș și oficialul european au vizat progresele României, criza refugiaților, precum și situația Republicii Moldova.

"În mandatul meu punem capăt MCV. Mecanismul pentru România și Bulgaria și-a atins scopul. România va mai fi monitorizată maximum 3 ani" a fost anunțul de la Bruxelles făcut de președintele Comisiei Europene Jean Claude Juncker.

Juncker a mai subliniat că "sunt mândru de tratatul pe care l-am semnat cu România, de această țară pe care am vizitat-o de mai multe ori. Am discutat despre criza refugiaților, situația din Moldova, din România. Voi face tot ce pot, sunt convins de progresele României, pentru a accelera procesul, sunt mulțumit de noul guvern român, de noul prim ministru. "

La rândul său, premierul Dacian Cioloș a declarat că: "Am avut o discuție bună cu Juncker, în pregătirea următorului Consiliul European, am discutat despre ce ne propunem să facem în România, reformele pe care vrem să le aplicăm, reforma administrației, pentru a consolida progresele din justiție, am vorbit despre situația bună economică a României. Guvernul vrea să înceapă de pe acum pregătirile pentru președinția UE din al doilea semestru din 2019."


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2016-02-15

TAGURI: comisia europeana, mcv, dacian ciolos, refugiati, republica moldova, guvern, jean claude juncker
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiriSTARBAG
loading...