2017-01-16 13:10

POLITICA


Comisia Europeană atenţionează ferm Olanda pentru site-ul xenofob

 |  17:36
Comisia Europeană atenţionează ferm Olanda pentru site-ul xenofob

Comisia Europeană a reacţionat vehement la iniţiativa partidului olandez extremist, PVV, care a lansat un website unde cetăţenii din această ţară pot depune plângeri împotriva imigranţilor din Europa Centrală şi de Est.

Purtătoarul de cuvânt al CE, Pia Ahrenkilde-Hanse, a susţinut că apelurile la ură şi intoleranţă nu îşi au locul în Europa, precizând că fiecare stat membru al UE are în vigoare legislaţii eficiente împotriva xenofobiei, discriminării şi intoleranţei.

Prin intermediul Tratatelor UE, Comisia Europeană are dreptul de a interveni atunci când un stat membru încalcă legislaţia europeană, iar cazul din Olanda este cu atât mai grav cu cât iniţiativa aparţine unei formaţiuni politice parlamentare, care pe deasupra susţine coaliţia executivă de la Haga. „Aveţi probleme cu oamenii din Europa Centrală şi de Est? V-aţi pierdut locul de muncă din cauza unui polonez, bulgar, român sau alt est-european? Dorim să ştim”, se arată în mesajul postat pe website-ul respectiv.

„În Europa, noi susţinem libertatea. Susţinem un continent deschis în care cetăţenii pot circula, lucra şi studia oriunde doresc. Cetăţenii celor 27 de state membre UE trebuie să se simtă acasă indiferent de locul în care decid să se mute”, a susţinut şi comisarul european pentru justiţie şi drepturi fundamentale,  Viviane Reding, la sfârşitul săptămânii trecute.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639554-03-17Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image