2018-07-22 09:47


Comisia Europeana pentru drepturile omului critică România

 |  18:00
Comisia Europeana pentru drepturile omului critică România

Comisarul pentru drepturile omului din partea Consiliului Europei, Nils Muiznieks, a criticat joi decizia autorităţilor din Baia Mare de a muta sute de romi în incinta unei foste uzine chimice. El cere executivuluiromân acţioneze împotriva acestei “încălcări a drepturilor omului”.

“Sunt îngrijorat de informaţiile pe care le-am primit conform cărora familii de romi din Baia Mare au fost expulzate şi mutate în incinta unei foste uzine chimice unde sunt în continuare prezente numeroase substanţe chimice”, a declarat Muiznieks.

“Am primit informaţii conform cărora 21 de copii au fost intoxicaţi şi au avut nevoie de îngrijiri la spital”, a adăugat el. “Această decizie a autorităţilor locale este o încălcare evidentă a normelor în materie de drepturi ale omului”, a mai spus comisarul european. Nils Muiznieks a făcut totodată apel la guvernul român să acţioneze pentru a pune capăt acestei situaţii.

Mai multe asociaţii de apărare a drepturilor omului au denunţat evacuările forţate de romi de către municipalitatea din Baia Mare şi mutarea lor într-un bloc din curtea unei foste uzine chimice. Potrivit acestor asociaţii, mai mulţi copii au fost transportaţi la spital după ce au inhalat gaz toxic.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639566-08-30

TAGURI: comisia europeana, romi, baia mare

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


GALCA
08 Iun 2012

Probabil ca asta este varianta bai-mareana a programului ' Prima Casa' ! :))
Random imageUltimele stiri

Apa Nova