2016-12-09 07:51

POLITICA


Comisia Trilaterală la şefia guvernelor Greciei şi Italiei

 |  21:00
Comisia Trilaterală la şefia guvernelor Greciei şi Italiei

Sunt membri ai Comisiei Trilaterale, numită informal şi „guvernul din umbră al lumii“,sunt tehnocraţi şi sunt şcoliţi în SUA. Este vorba de noii şefi ai guvernelor Greciei şi Italiei, Lucas Papademos şi Mario Monti.

Numirea celor doi încalcă o regulă a Trilateralei. Regula spune că nici un membru oficial al comisiei nu poate deţine funcţii publice, dar lista grupului cuprinde zeci de foşti sau viitori oficiali. Comisia Trilaterală este o organizaţie elitistă exclusivistă şi influentă fondată în 1973 de omul de afaceri american David Rockefeller. Mulţi dintre membrii importanţi ai Trilateralei sunt şi membri ai Grupului Bilderberg. Aceasta nu şi-a ascuns niciodată intenţiile globaliste legate de crearea unei puteri economice mondiale superioare guvernelor naţionale, dar susţine că o face spre binele tuturor oamenilor, chiar dacă împotriva voinţei guvernelor.În 1975, un raport făcut pentru organizaţie sublinia că „problema Statelor Unite este că are un exces de democraţie“. Comisia are trei divizii: europeană, nord-americană şi asiatică.

Mario Monti

Premierul italian, Mario Monti, este preşedintele grupului european al Comisiei Trilaterale, care a avut în acest weekend o întâlnire în capitala Olandei.El este şi preşedinte al Bruegel, un think tank european înfiinţat în anul 2005. Născut la 19 martie 1943, Monti îşi începe studiile la cea mai bună facultate de economie din Italia, la Universitatea Bocconi din Milano, şi le continuă în Statele Unite, la Universitatea Yale. În 1970 începe să predea la Universitatea din Torino, pe care o părăseşte în 1985, pentru a deveni profesor de economie politică la Bocconi, unde ocupă succesiv posturile de director al Institutului de Economie Politică, rector şi preşedinte, în 1994, o funcţie pe care o deţine şi în prezent. Din 1994 el devine comisar european, funcţie pe care a deţinut-o până în 2004 şi care s-a concentrat pe piaţa internă, servicii financiare şi integrare financiară, vamală, plus impozitare. A fost mereu un susţinător cunoscut al ideii de a transforma Uniunea Europeană într-un guvern federal. El este şi membru al grupului Bilderberg. Miercuri, preşedintele italian Giorgio Napolitano l-a numit senator pe viaţă pe Monti. Actualul premier este considerat „o personalitate greu de pătruns“, adept al regulilor bine stabilite. „The Economist“ l-a prezentat ca pe „unul dintre cei mai puternici birocraţi europeni“, după care îl descrie ca pe „un adept al persuasiunii, mai degrabă decât al polemicii“.

Lucas Papademos

Actualul premier elen a devenit membru al Comisiei Trilaterale în 1998. Lucas Papademos a fost guvernator al Băncii Greciei, în perioada 1994-2002 când  a contribuit la aderarea ţării la zona euro. El a părăsit acest post pentru a deveni vicepreşedinte al Băncii Centrale Europene, alături de Jean-Claude Trichet, din 2002 şi până 2010când se decide să fie consilierul prim-ministrului Georgios Papandreou. El a fost profesor de economie la Universitatea Columbiaşi acum predă la Harvard. Printre altele, Papademos are o diplomă de masterat în Inginerie electronică şi doctorat în Economie, ambele titluri academice fiind obţinute la Institutul Politehnic din Massachusetts şi a lucrat pentru Rezerva Federală din SUA.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639265-11-02

TAGURI: membri, papademos, guvern, trilateralaComenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image

Citeste si...

Poliţiştii locali protestează în faţa Guvernului Aproximativ o mie de poliţişti locali protestează, marţi, în faţa Guvernului, aceştia... 22 Noi 2016 | (2)
Cioloș își numără eșecurile. Care sunt regretele sale Premierul trage linie şi adună eşecurile. Îi rezultă trei mari nereuşite: campania de... 01 Dec 2016 | (1)