2017-01-20 12:07

POLITICA


Companiile private europene se pregătesc pentru dispariţia euro

 |  17:02
Companiile private europene se pregătesc pentru dispariţia euro

Evoluţia pesimistă a evenimentelor care au marcat zona euro a generat crearea unor scenarii care seamănă cu adevărate planuri de ieşire de siguranţă din partea companiilor europene. Perspectiva prăbuşirii monedei unice europene şi a destrămării zonei euro a provocat naşterea unor discuţii despre cum vor arăta activităţile companiilor private fără existenţa unei monede unice în Europa, scrie Reuters.

În ultimele luni s-au sugerat diferite scenarii, de la dezintegrarea Uniunii monetare, la crearea unui nucleu federal al ţărilor cu politici economice şi fiscale bine conectate. Evenimentele recente par să dea dreptate celor care argumentează că rezultatul crizei actuale va duce la o mai mare integrare între unele state membre ale UE. Preşedintele francez Nicolas Sarkozy s-a exprimat în favoarea unei Europe cu două viteze, ceea ce ar însemna o Eurozonă mai integrată şi o soluţie confederală pentru restul. Pe de altă parte, în privinţa companiilor care-şi desfăşoară activităţile în spaţiul comunitar şi care contribuie direct şi decisiv la economia UE, temerile conduc spre o nevoie de adaptabilitate care ia tot mai mult în considerare dispariţia eurozonei.

„Oamenii au aşteptat prea mult după soluţii politice care nu au mai venit. Este normal ca şi companiile să îşi pregătească scenarii care iau în considerare cea mai proastă perspectivă posibilă”, a declarat Martin Sorrell, liderul celei mai mari agenţii de publicitate, WPP. „Nu putem fi, şi nici nu ne dorim să fim pasivi în astfel de momente”, a explicat strategia companiilor private şi directorul adjunct al unităţii de afaceri al Autorităţii de Servicii Financiare din Marea Britanie.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639266-05-06Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image