2017-01-21 12:53

POLITICA


Comuniştii au pierdut majoritatea la Chişinău

 |  17:17
Comuniştii au pierdut majoritatea la Chişinău

Partidul Comuniştilor din Republica Moldova (PCRM) a pierdut majoritatea din Consiliul municipal Chişinău pe care o obţinuse, în premieră, la alegerile locale din 3 iunie 2011.

Comuniştii deţineau 26 de mandate din 51, dar luni, doi consilieri au anunţat că părăsesc fracţiunea şi se alătură Partidului Socialiştilor, formaţiune la care au aderat recent mai mulţi foşti comunişti, în frunte cu Igor Dodon, care în luna noiembrie a părăsit fracţiunea parlamentară a PCRM, împreună cu alţi doi deputaţi.

Cei doi consilieri au declarat că, în cadrul Consiliului municipal, nu vor sprijini Alianţa pentru Integrare Europeană, care deţine 25 de mandate, dar vor vota pentru proiectele importante pentru dezvoltarea Chişinăului.

Decizia celor doi vine după ce mai bine de jumătate de an de la alegerile locale, Consiliul municipal practic nu a funcţionat din cauza divergenţelor dintre comunişti şi AIE. Comuniştii nu au comentat deocamdată decizia celor doi consilieri ai lor.

Pentru Consiliul municipal Chişinău s-a dus o luptă aprigă la alegerile locale din 2011, la fel ca şi pentru funcţia de primar. Atunci, liberalul Dorin Chirtoacă a câştigat cu greu primăria în faţa comunistului Igor Dodon, în schimb comuniştii au obţinut în premieră majoritatea în Consiliu.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639551-07-19

TAGURI: Chisinau, consiliul_local, comunisti, majoritateComenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image