2016-12-11 16:04

POLITICA


Concesie pentru protestatarii ruşi

 |  18:33
Concesie pentru protestatarii ruşi

Preşedintele rus, Dmitri Medvedev, a trimis parlamentului spre examinare un proiect de lege vizând revenirea la alegerea directă a guvernatorilor regiunilor, numiţi la ora actuală de şeful statului. Decizia este văzută ca o concesie făcută opoziţiei în contextul amplelor mişcări de protest faţă de putere după alegerile parlamentare din 4 decembrie. Cetăţenii ruşi vor putea să-şi aleagă conducătorul regional pentru un mandat de cinci ani. Proiectul de lege prevede totuşi consultări asupra candidaţilor cu preşedintele înainte de desfăşurarea alegerilor. Începând cu 2004, guvernatorii regiunilor din Rusia nu mai sunt aleşi, ci numiţi direct de Kremlin, o reformă realizată de preşedintele de atunci Vladimir Putin, care a fost amplu criticată de opoziţie.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639551-02-07

TAGURI: Dmitri Medvedev, reformă, guvernatori, concesie, opoziţie, manifestaţiiComenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image

Citeste si...

Roma. Manifestații anti-revizuire Câteva mii de persoane au ieșit duminică pe străzile Romei pentru a protesta față de reforma... 27 Noi 2016 | (0)
Sesizare fără precedent la CCR. Ce se întâmplă cu dosarul electronic de sănătate Avocatul Poporului a sesizat Curtea Constituțională a României cu excepția de... 30 Noi 2016 | (0)