2018-07-18 23:35


Conducerea PSD, SPRIJIN necondiționat pentru miniștrii puși sub ACUZARE

 |  16:49
Conducerea PSD, SPRIJIN necondiționat pentru miniștrii puși sub ACUZARE

Conducerea PSD a decis, luni, susținerea vicepremierului Sevil Shhaideh și a ministrului delegat al Fondurilor Europene, Rovana Plumb.

Președintele PSD, Liviu Dragnea, a prezentat o serie de motive pentru care Sevil Shhaideh și Rovana Plumb au primit susținerea partidului, unul dintre acestea fiind legat de pozițiile cheie pentru România ocupate în Guvern.

"Ele au prezentat, pe scurt, o informare succintă despre cele două acte normative. Fără niciun fel de excepție, toți colegii din BPN și dl Călin Popescu-Tăriceanu le-au cerut ferm să nu demisioneze, enunțând mai multe motive, care i-a determinat pe fiecare să le ceară lucrul ăsta. S-a discutat mult despre pozițiile în care se află cele două colege, și anume Dezvoltare Regională, Fonduri Europene — două poziții cheie în Guvern, obiective asumate foarte serioase și strategice pentru statul român atât în ceea ce privește modelul de absorbție pentru fondurile europene din acest an, cât și programele de dezvoltare care sunt în derulare. Și am cerut că nu uite că este obligația asumată de fiecare membru al Guvernului ca programul de guvernare să fie pus în practică", a declarat Dragnea la finalul BPN al PSD, conform Agerpres.

Potrivit acestuia, alte motive s-au referit la subiectul în sine, și anume natura celor două acte normative — hotărâri de guvern — care sunt verificate de DNA.

"Este vorba de un transfer al unui imobil-teren din domeniul public al statului la un domeniu public al unei autorități locale, așa cum sunt sute de exemple în România și vor mai fi. S-au transferat poligoane, terenuri, imobile de la MApN, terenuri, imobile de la alte ministere care zăceau și care au fost preluate de autoritățile locale și în cea mai mare parte dintre cazuri acolo au apărut dezvoltări care în continuare aduc beneficii pentru comunitățile locale respective. Un astfel de precedent este extrem de periculos din mai multe motive. Și acum sunt solicitări susținute public și de către parlamentari de la toate partidele, susținute public și de către autoritățile locale respective și de alte instituții din comunitățile respective, sunt solicitări pentru a fi transferate imobile către autoritățile locale pentru a le putea introduce într-un plan, într-un program de dezvoltare. Deci, mulți colegi au spus că nu poate fi acceptată și este periculoasă această abordare — că se pune problema unui prejudiciu adus statului când un astfel de transfer pleacă din public în public. Asta ar însemna că toate transferurile care au avut loc până acum reprezintă un prejudiciu adus statului român", a detaliat Liviu Dragnea.

El a adăugat că membrii BPN au mai adus și alte argumente, extinzând abordarea.

"În fiecare an, din veniturile bugetului de stat, sunt sume defalcate care se transferă către autoritățile locale pentru a finanța Programul de Dezvoltare. Asta ar însemna că și ăsta poate fi considerat un prejudiciu. Sunt hotărâri de guvern prin care se alocă bani unor programe de dezvoltare locală, prin care se alocă bani pentru a acoperi sau a repara efectele unor calamități naturale. Deci, când se pleacă de la public la public, credem că este foarte periculos să se discute de prejudiciu, din punctul nostru de vedere este imposibil să se discute despre asta. Al doilea efect — ce funcționar mai are curaj să se uite pe o astfel de propunere în condițiile în care și acum, de exemplu, este o situație inversă când Guvernul cere la județul Iași un teren pentru a realiza acolo spitalul regional?", a spus liderul PSD.

Președintele social-democraților a menționat că Sevil Shhaideh și Rovana Plumb au susținut în BPN că nu s-a pus problema niciunei presiuni, pentru că astfel de acte normative nu se fac la presiuni, iar, din punct de vedere al oportunității, acest atribut nu poate fi luat de la Guvern.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2017-09-25

TAGURI: psd, dragnea, sprijin, sevil shhaideh, rovana plumb

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


HAZNAUA COCINA GHITZA-VARANUL
25 Sep 2017

desfiintati CLICA MAFIOTA CIUMA ROSIE FSN-PSD..siktir porcule jegos deli-morman cu tot cu scroafele tale imputite
MOS NEBUN
25 Sep 2017

sictir la balaceanca postac nebun
SERIOSUL
25 Sep 2017

Ce mai repetir.... Va aduceti aminte cand acelasi PSD in frunte cu Mitrea faceau front in jurul primului deputat judecat ?
ANONIM
25 Sep 2017

PROSTARICEANU MANECHINUUUUU si DREAK-NEA REPETENTUL NATIUNII PUI DE MILITIAN VOR A N A R H I E in tara CA SA SCAPE DE PUSCARIE SI SA RAMANA CU FURACIUNILE de miliarde REALIZATE din averea poporului roman IN ULTIMII 27 DE ANI.
ANONIM
26 Sep 2017

Considerai că Liviu Dragnea ar trebui să îi sancționeze pe PSD-iștii din comisia de la senat care nu sprijină măsurile fiscale din programul de guvernare, adoptate prin ordonanțe ale guvernului ?
ANONIM
26 Sep 2017

@Remarcați că după ce și-au apărat membrii guvernului, PSD-iștii din senat au "sancționat" "programul de guvernare ?
Random imageUltimele stiri

Apa Nova