2017-01-19 09:23

POLITICA


„Confesiunea” televizată a spionului american din Iran. VIDEO!

 |  16:58
„Confesiunea” televizată a spionului american din Iran. VIDEO!

Autorităţile iraniene au anunţat în luna mai capturarea a 30 de spioni folosiţi de CIA pentru a culege informaţii care privesc activitatea Teheranului în interiorul graniţelor şi în afara acestora. Televiziunea de stat a difuzat recent un interviu înregistrat cu Amir Mirza Hekmati, un tânăr american de origine iraniană care a făcut o serie de mărturisiri în care îşi recunoaşte implicarea în complot.

„Am făcut parte dintr-un centru de spionaj de la Bagram (o bază importantă din Afganistan – n.r.)...Apoi am mers în Dubai şi...de acolo am zburat la Teheran”, a declarat Hekmati, fără a preciza în ce dată s-au petrecut cele menţionate. „Mi-au spus: Vei deveni o sursă pentru informaţii militare şi de inteligenţă, timp de trei săptămâni, urmând să primeşti bani pentru asta, apoi te vei întoarce”, a continuat Hekmati, care pretinde că s-a născut în Arizona şi a fost recrutat de CIA în 2001.

Autorităţile de la Teheran au identificat în urmă cu o săptămână 15 persoane care au fost acuzate de spionaj în favoarea Statelor Unite şi a Israelului. Potrivit legii islamice, activitatea de spionaj este pasibilă de a fi pedepsită cu condamnarea la moarte.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639269-03-01

TAGURI: spionaj Iran, spion CIA, Amir Mirza Hekmati, recrutare spionComenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image