2018-12-13 22:52


Congresmeni plătiţi de grupurile de interese

 |  16:34
Congresmeni plătiţi de grupurile de interese

Membrii comitetului mixt creat pentru reducerea deficitului bugetar în SUA au primit sume mari de bani de la grupurile de interese speciale de pe Wall  Street, potrivit unui raport al unei organizaţii neguvernamentale.

Decizia de ridicare a nivelului datoriei publice, care va fi însoţită şi de reduceri bugetare în două etape, a însemnat şi consitituirea unei comsii speciale formate din republicani şi democraţi. Rolul comisiei este de a face recomadări pentru reducerea cheluielilor  cu 1.500 de miliarde în următorii zece ani. Această a doua etapă de care se vor ocupa congresmenii ar include reduceri în multe sectoare, inclusiv în programe sociale şi militare. Comisia va aborda, de asemenea, o reformă fiscală pentru a încerca să genereze venituri suplimentare. Membrii comitetului ar trebui să îşi finalizeze activitatea până pe 23 noiembrie, iar  congresul va suspune votului recomandările comisiei pe 23 decembrie. În cazul în care comisia nu va conveni asupra a cel putin 1,200 de miliarde dolari în economii sau Congresul respinge constatarile sale, reducerile de cheltuieli intră în vigoare automat începând din 2013.Cei şase  republicani din cadrul comitetului au semnat un angajament potrivit căruia vor vota împotriva oricărei creşteri fiscale.

În total, cei doisprezece membri  ai comsiei au primit aproape 64.5 milioane dolari din partea unor grupuri speciale de interese în ultimul deceniu, de la firme juridice care au donat aproximativ 31,5 milioane dolari  până la firme de pe Wall Street care au donat aproximativ 11,2 milioane dolari. Dintre cele 11,2 milioane dolari, Goldman Sachs, Citigroup, Bank of America şi JPMorgan Chase au donat aproximativ 2 milioane dolari. Grupurile democratice şi liberale au donat aproximativ 9,6 milioane şi industria de sănătate 9,3 milioane dolari.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639256-06-27
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri


loading...