2018-12-17 12:35


Congresul I al PRU. Partid mic, ambiții mari.

 |  19:17
Congresul I al PRU. Partid mic, ambiții mari.

Peste 1.000 de persoane s-au înghesuit duminică în sala N. Titulescu a complexului Romexpo pentru a participa la cel dintâi Congres al naţionaliştilor de la Partidul România Unită. Astfel, s-a consemnat şi prima conducere statutară a formaţiunii condusă de deputatul Bogdan Diaconu, reales în funcţia de preşedinte cu acest prilej. Ineditul însă l-a oferit fostul campion de K1, Daniel Ghiţă, care a lansat şi va coordona "Patrula Vlad Ţepes", o aripă cu tentă unei miliţii sociale. Bazat pe doctrina national-democraţiei, instaurată în România de Nicolae Iorga, PRU se angajează să "scoată România din marasm" şi să schimbe clasa politică "din temelii"

Naționaliștii s-au dezlănțuit, duminică, cu ocazia celui dintâi Congres al Partidului România Unită, la ROMEXPO. Organizatorii s-au ambiționat să ofere situații inedite pentru cei peste 1.000 de participanți și au reușit încă de la debutul lucrărilor Congresului. Serviciul religios care a inclus și rugăciunea „Tatăl nostru” este o premieră în mediul politic românesc, aspect punctat de un invitat special la eveniment.

Președintele PRU, Bogdan Diaconu, a adus un omagiu celui care a fost Vlad Hogea, fostul său camarad decedat fulgerător în urmă cu mai bine de un an, unul dintre fondatorii formațiunii politice. După un scurt moment de reculegere, au luat cuvântul mai mulți invitați speciali, însă atenția s-a îndreptat și spre fostul campion al K1, Daniel Ghiță, la rândul său în conducerea PRU, care s-a ținut de cuvânt și, așa cum s-a anunțat de zilele trecute, a fost lansată și… patrula patriotică „Vlad Țepeș”!

Mesajul Republicii Populare Chineze: „Să păstrăm relațiile de prietenie”

Printre invitații de marcă și-a făcut loc și un reprezentant al ambasadei Republicii Populare Chineze la București, care a amintim de prietenia tradițională dintre țara noastră și statul asiatic.

„Între China și România, de 66 de ani, există o prietenie tradițională care caracterizează relațiile noastre, de respect reciproc, de neamestec în treburi interne, de simpatie și de ajutor reciproc. Poporul chinez urmărește cu multă atenție, chiar după 1989, ce se întâmplă în România și dorește foarte mult să dezvolte colaborarea pragmatică în toate domeniile cu România, atât în relațiile dintre China și România, cât și în formatul 16+1, adică China și cele 16 state din Europa centrală și de est. Sper că prin partidul dumneavoastră să continuăm aceste relații în folosul celor două popoare, să dezvoltăm o colaborare pragmatică în folosul celor două popoare și, în folosul partidului dumneavoastră, să realizăm o Românie unită, stabilă, dezvoltată, demnă și independentă”, a spus acesta.

Lucrările Congresului PRU s-au întins pe parcursul mai multor ore, însă presărate cu momente de îmbărbătare, precum cel oferit de prim-vicepreședintele partidului, Augustin Hagiu.

„Nu voi vorbi despre penalități, întrucât suntem într-un moment festiv, dar voi puncta două aspect. Trebuie să participăm cu liste complete și la alegerile pentru Camera Deputaților și Senat. Trebuie să participăm în 2019, asta ca țintă pe termen mediu, nu lung, cu listă de candidați la nivel național și reprezentanți în secțiile de votare și în birourile electorale județene și, totodată, un candidat propriu în 2019, pentru ceea ce înseamnă alegerile prezidențiale. Pentru acest important moment, prima desemnare a unui candidat PRU la prezidențiale, evident că va fi nevoie de efortul tuturor și de sprijinul tuturor”, a spus Hagiu.

Diaconu: „Nu avem un angajament cu NATO să trimitem trupe în teatre de operațiuni”

Doctrina și programele PRU se inspiră din ideologia național-democrată, inițiată de marele cărturar Nicolae Iorga. Numai că ideologia primilor ani ai secolului trecut se transpune, din perspectiva PRU, într-una mult mai vehementă în zilele noastre. Liderii PRU au amintit duminică faptul că se vor opune adoptării monedei unice Euro, căsătoriei între persoanele de același sex, organismelor modificate genetic și chiar colaborării cu NATO în teatrele de operațiuni, după cum a precizat pentru Puterea de Constanța Bogdan Diaconu.

„O atmosferă gata de a erupe! După cum ați văzut, trupele tropăie și așteaptă să intre în arenă și pe 5 iunie și 25 noiembrie vom spulbera tot ceea ce a însemnat 25 de ani de clasă politică coruptă! (…) Exclus alianțe locale! Noi candidăm singuri, nu există fuziuni sau alianțe. (…) Vrem să nu mai trimitem trupe în teatrele de operațiuni care nu reprezintă interese de nici un fel pentru România. Nu e un mesaj un NATO și nu avem un angajament cu NATO să trimitem trupe în teatre de operațiuni care nu ne privesc și multe țări NATO nu trimit trupe! Aici a fost doar decizia unor reprezentanți ai României, de a continua pe linia servilismului față de Washington și Bruxelles”, a spus Bogdan Diaconu, pentru Puterea de Constanța.

Filiala constănțeană a fost și ea prezentă la evenimentul de duminică, președintele formațiunii locale a PRU, Dumitru Bădrăgan, susținând că noua conducere statutară se pregătește pentru marea bătălie din 5 iunie a.c., a alegerilor locale.

„O implicare mai mare din partea celor care au realizat adeziuni online. De exemplu, suntem cea mai puternică filială la nivelul adeziunilor online și, bineînțeles, o recertificare că suntem un partid care vrea să participe la alegerile locale și generale pe liste proprii și care are proiecte de țară și propune proiecte politice pentru administrația locală și centrală. La ora actuală, nu se ia în calcul o alianță”, a spus Dumitru Bădrăgan, pentru Puterea de Constanța.

După Congresul PRU, Bogdan Diaconu a anunțat că va candida la Primăria Capitalei!

„Am luat decizia să candidez la Primăria Generală pentru a pune capăt dezastrului din București! Aștept opiniile voastre despre ceea ce trebuie făcut în Capitală!”, a anunțat Diaconu.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2016-01-24

GALERIE MEDIATAGURI: congres, pru, partid
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri


loading...