2017-01-17 09:37

POLITICA


Congresul PDL se apropie. Blondele şi talibanii se încaieră pentru bitum şi “presa mogulească”

 |  18:07
Congresul PDL se apropie. Blondele şi talibanii se încaieră pentru bitum şi “presa mogulească”

Intrarea grupului de la Bruxelles în campaniapentru şefia PDL, de partea lui Emil Boc, a ascuţit bătălia declaraţiilordintre susţinătorii celor două tabere. Gruparea Boc îl acuză pe Vasile Blaga căar fi amicul inamicilor lui Traian Băsescu, în timp ce gruparea Blaga vorbeştedespre “unele blonde” care vor să facă 10.000 de km de drumuri, dar “nu facdeosebirea între bitum şi asfalt”.

Europarlamentarul PDL Monica Macovei,exponentă a grupului reformatorilor din partid, a fost cea care a provocat unnou scandal între taberele Boc şi Blaga. Macovei adeclarat că îl va susţine pe Emil Boc la preşedinţia partidului, pentru căasupra lui Vasile Blaga planează suspiciuni legate de faptul că nu esteniciodată criticat de Opoziţie. În replică, secretarul general al PDL a spus că“atât o duce capul” pe Macovei. “Nu am comentat niciodată discuţiile dininteriorul partidului, însă, vizavi de ce a spus doamna Macovei, dacă atât oduce capul...”, a răspuns Blaga, solicitat să comenteze afirmaţiileeuroparlamentarului potrivit cărora el este “amicul” opoziţiei.Vicepreşedintele PDL, Cristian Boureanu, semnatar al moţiunii lui Vasile Blaga,a spus la rândul său că pe vremea când Blaga făcea campanii împotriva fostuluipremier Adrian Năstase, Macovei “nu avea curajul” să îl critice public pesocial-democrat, iar acum face “declaraţii murdare”. Boureanu a mai precizat căo mare parte dintre susţinătorii lui Emil Boc “nu au avut în viaţa lor uncongres de alegeri”.

Detractoriilui Băsescu, susţinătorii lui Blaga

Lucrurile au mers şi mai departe, iar înluptă a intrat ministrul dezvoltării, Elena Udrea, care a scris ieri pe blogulsău că “toţi detractorii lui Traian Băsescu sunt susţinătorii lui VasileBlaga”. “Nu pot să nu constat că echipa lui Vasile Blaga este susţinută depresa ostilă partidului şi de opoziţie, în timp ce, în fiecare zi, de dimineaţăpână noaptea, noi, cei care suntem cu Emil Boc, am devenit ţinta atacuriloracestora. Până nu demult şi Vasile Blaga şi susţinătorii săi au fost membri aiCabinetului, deci nu poate fi vorba de un atac la Guvern”, a mai scris Udrea,adăugând că toţi care susţin moţiunea lui Boc au suficient de multe atuuri încâtsă nu fie nevoie să accepte “ajutorul” pe care l-ar putea da “presa moguleasc㔺i Opoziţia. Cu doar câteva zile înainte, unul dintre cei mai importanţisusţinători ai lui Blaga, Radu Berceanu, declarase, referindu-se la ElenaUdrea, că atunci când el scria la Cartea Neagră a guvernării PSD, ”uneleblonde” erau cu Bittner şi Petrache şi că sunt miniştri care vor să facă 10.000de km de drumuri, dar “nu fac deosebirea între bitum şi asfalt”. Berceanu acriticat şi faptul că doar la o lună după ce Udrea a cerut public demisiapremierului Boc acum ea este “mare susţinător” al candidaturii acestuia laşefia PDL. “Au fost două voturi ca să rămână în continuare prim-ministru EmilBoc, al meu şi al preşedintelui de la Cluj. Unii s-au exprimat public, fiind înGuvern, împotriva primului-ministru, iar ca un ministru să ceară el demisiaprimului-ministru şi să rămână în Guvern este o premieră mondială, numai la noiîn România se poate. Dupăo lună şi ceva văd că e mare susţinător acelministru, mie mi se par lucruri care la un moment dat au o problemă cu logica”,a mai afirmat Radu Berceanu.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639246-06-11Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image