2018-09-25 00:45


Consiliul Europei: România manifestă o voinţă fără precedent de combatere a infracţiunilor de corupţie

 |  14:45
Consiliul Europei: România manifestă o voinţă fără precedent de combatere a infracţiunilor de corupţie

România manifestă o voinţă fără precedent de combatere a infracţiunilor de corupţie din instituţiile publice, dar autorităţile trebuie să dezvolte un sistem de prevenire mai robust şi mai eficient, potrivit unui raport adoptat de Grupul Statelor împotriva Corupţiei (GRECO), publicat vineri de Consiliul Europei.

Consiliul Europei a precizat, într-un comunicat de presă, că raportul de evaluare adoptat de GRECO subliniază că în România există o voinţă fără precedent de combatere a infracţiunilor de corupţie din instituţiile publice.

Raportul GRECO solicită autorităţilor române „să intensifice eforturile de prevenire a corupţiei prin dezvoltarea unor reguli de integritate pentru parlamentari şi prin mărirea eficienţei măsurilor existente pentru judecători şi procurori”.

"România a făcut paşi importanţi privind investigarea şi judecarea (actelor de) corupţie. Acum trebuie să dezvolte un sistem de prevenire mai robust şi mai eficient, care să rezolve situaţiile problematice încă înainte de a se transforma în acte infracţionale", a afirmat secretarul general al Consiliului Europei, Thorbjorn Jagland, potrivit Mediafax.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2016-01-22
Citeste si:
Bloomberg: Lupta anticorupţie din România întârzie semnarea unor împrumuturi de la UE

TAGURI: consiliul, europei, romania, vointa, fara, precedent, combate, infractiune, coruptie
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri


Apa Nova

loading...