2019-05-21 16:00


Consiliul Naţional al PNL a validat propunerile: Orban - premier al liberalilor şi Iohannis - candidat prezidenţial

 |  16:01
Consiliul Naţional al PNL a validat propunerile: Orban - premier al liberalilor şi Iohannis - candidat prezidenţial

Consiliul Naţional al PNL a validat, duminică, propunerea ca liderul liberalilor, Ludovic Orban, să fie propus de partid pentru funcţia de prim-ministru iar Klaus Iohannis, candidat la funcţia de preşedinte al României pentru alegerile din 2019.

Pentru propunerea de prim-ministru al PNL a candidat şi Viorel Cataramă.

Propunerea de desemnare a lui Klaus Iohannis drept candidat la funcţia de preşedinte din partea PNL a fost votată favorabil de 793 de liberali, 24 de voturi fiind nule.

Orban a fost desemnat candidat al PNL pentru funcţia de premier cu 685 de voturi "pentru". Cataramă a înregistrat 113 de voturi "pentru". De asemenea, au fost înregistrate 23 de voturi nule.

Preşedintele PNL, Ludovic Orban, a punctat duminică, după votul în Consiliul Naţional al partidului, că liberalii au candidat la alegerile prezidenţiale din 2019, în persoana actualului şef al statului, Klaus Iohannis, şi le-a mulţumit, totodată, colegilor de partid care l-au girat pentru funcţia de premier din partea liberalilor.

"PNL are candidat la funcţia de preşedinte al României, în persoana lui Klaus Iohannis, actual preşedinte al României. De asemenea, PNL, în conformitate cu prevederile statutare, a decis candidatul partidului la funcţia de prim-ministru. Le mulţumesc tuturor colegilor care şi-au exprimat încrederea în capacitatea mea de a gira această candidatură", a declarat Ludovic Orban, în plenul Consiliului Naţional, după anunţarea rezultatului votului care l-a confirmat ca propunere de premier al PNL.

El l-a felicitat şi pe contracandidatul său, Viorel Cataramă, pentru că a păstrat viu spiritul competiţiei.

"Îmi exprim aprecierea pentru cei care l-au susţinut pentru această poziţie. Şi, mai ales, îi garantez lui Viorel Cataramă, precum şi celor care au votat cu el că voi fi extrem de deschis să preiau toate ideile, toate proiectele pe care ei le gândesc şi care pot să îmbogăţească programul de guvernare al PNL", a afirmat Orban.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2018-03-11

TAGURI: klaus iohannis, ludovic orban, pnl
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


ANONIM
11 Mar 2018

Doi penali ,pui de criminali mincinosi ,rai puturosi si prosti
@ ANONIM
11 Mar 2018

CORECT....iar SICĂ iar a picat de papagal....acum se intelege de ce" a scapat" de dosarul cu urdareanu....dar repede i.au deschis altul ..CA SA NU GUIȚE....PORCUL LA MANDOLINA
LEVST.
11 Mar 2018

Curat troc! Orban : :"iohanis, eu te propun pres-edinte..."Iohanis: "Si eu te numesc prim ministru..."(iar restul, fiind rest, este intotdeauna de accord)
CUCUVEAUA ROZ-BOMBON
11 Mar 2018

intrebarea e de ce va pierdeti vremea sa-l atacati pe Orban...PNL-ul nu poate sa dea premierul chiar daca Johannis promite chestia asta...cand a fost vreodata PNL liderul majoritatii parlamentare? Singura varianta credibila ar fi o eventuala coalitie dar nu inseamna ca Orban va fi premierul ci cel pe care-l voteaza coalitia daca are majoritate Si chestia cu "ORBAN e penal" sau "Johannis e penal" e deja penibila....nu impresioneaza deloc....nici macar pe mine care m-am saturat de PNL,vreau sa vad un partid nou ca sa am si eu ce sa votez
Random imageUltimele stiri


STARBAG