2018-12-19 09:40


Construirea unei noi săli de concerte în București, prioritate a Guvernului

 |  18:38
Construirea unei noi săli de concerte în București, prioritate a Guvernului

Ministrul Culturii, Vlad Alexandrescu, a anunțat luni, într-o conferință de presă, că proiectul de construire a unei noi săli de concerte în București va deveni o prioritate a Guvernului, scrie Agerpres.

"Construirea unei noi săli de concerte în București va deveni o prioritate a Guvernului. Am găsit multă înțelegere în acest sens în echipa guvernamentală actuală. (...) Trebuie să încercăm din toate puterile să facem ca el (Festivalul Enescu — n.r.) să se mute dintr-o sală de congrese într-o sală de filarmonie. Într-o sală construită în mijlocul Bucureștiului, cu un proiect de arhitectură nou, cu o acustică special studiată într-una dintre clădirile care va deveni o clădire emblematică a Bucureștiului", a afirmat Alexandrescu, la conferința de presă susținută de directorul artistic al Festivalului Internațional George Enescu 2017, Vladimir Jurowski.

El a adăugat că statutul muzicianului în România "ar trebui regândit, adus la o nouă identitate". "Sunt oameni care trebuie protejați, care trebuie înțeleși și ajutați", a mai afirmat ministrul Vlad Alexandrescu.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2015-11-30

TAGURI: Sala, concerte, Bucuresti, prioritate, Guvern
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri


loading...