2017-01-25 01:28


Consultări la Cotroceni pentru modificarea Constituţiei în 2012

 |  14:04
Consultări la Cotroceni pentru modificarea Constituţiei în 2012

Liderii tuturor partidelor parlamentare au primit o invitaţie la Palatul Cotroceni pentru luni, 6 februarie. Tema anunţată în mod oficial: “perspectivele ratificării de către România a Tratatului privind stabilitatea, coordonarea şi convergenţa în Uniunea Economică şi Monetară şi dialogul dintre partidele politice şi funcţionarea Parlamentului României”.

Tradus, asta înseamnă că preşedintele Traian Băsescu intenţionează să modifice Constituţia României. În sensul introducerii prevederilor din documentul recent semnat de 25 dintre cele 27 de state europene - Tratatul privind stabilitatea, coordonarea şi convergenţa în Uniunea Economică şi Monetară. Preşedintele Băsescu făcea zilele trecute un apel la partidele politice din România privitor la acest document: ”Dat fiind momentul extrem de important, decizia extrem de importantă în Consiliu (n.r., European), cred că este un moment în care politicienii trebuie să pună armele bătăliei jos şi să vadă ce opţiune au pentru România în perioada anilor următori. În mod egal, şi Puterea şi Opoziţia trebuie să fie responsabile de decizia pe care o luăm, adică mergem cu partenerii europeni înainte. Avem şi opţiunea pe care au avut-o două state - Marea Britanie şi Cehia - să nu meargă pe această opţiune. Doar 25 de state din 27 au anunţat disponibilitatea de a merge pe acest program de reconstrucţie a UE. Este un apel pe care îl fac direct către toţi politicienii, pentru că nimeni nu poate spune o parte este responsabilă, cei care se află la Putere, mâine vor veni cei din Opoziţie la Putere sau nu vor veni”, a spus şeful statului, într-o declaraţie susţinută la Palatul Cotroceni pe 31 ianuarie.

La consultările de luni, reprezentanţii Uniunii Social Liberale sunt invitaţi la ora 12.00, iar reprezentanţii Partidului Democrat Liberal, Uniunii Democrate Maghiare din România, Uniunii Naţionale pentru Progresul României şi Grupului parlamentar al minorităţilor naţionale la ora 13.00.

Pin vocea lui Daniel Constantin, USL a anunţat deja că participă la aceste consultări. 


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639553-11-09

TAGURI: consulatari, partide, cotroceni, basescu, opozitie, constitutieComenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


METIN CERCHEZ
04 Feb 2012

basescu traian o sa aiba soarta lui timosenko-nu puneti botul cei de la usl-
Random image