2018-12-10 19:39


Consultările cu Klaus Iohannis: Partidele au semnat o iniţiativă privind prelucrarea datelor cu caracter personal

 |  11:22
Consultările cu Klaus Iohannis: Partidele au semnat o iniţiativă privind prelucrarea datelor cu caracter personal

Administraţia Prezidenţială a anunţat că discuţiile dintre preşedintele Klaus Iohannis şi liderii partidelor parlamentare s-au finalizat, miercuri, cu semnarea de către partide a unei iniţiative legislative de modificare a Legii nr. 506/2004 privind prelucrarea datelor cu caracter personal şi protecţia vieţii private.

Potrivit sursei citate, în baza prerogativelor sale constituţionale de mediere, preşedintele a facilitat dialogul între societatea civilă, instituţiile cu competenţe în domeniul prelucrării datelor, apărării şi securităţii naţionale şi partidele politice.

”Discuţiile au pornit de la premisa îmbunătăţirii cadrului normativ pentru a pune în acord nevoia de securitate cu apărarea drepturilor şi libertăţilor individului. Cu această ocazie, liderii partidelor politice au semnat o iniţiativă legislativă parlamentară de modificare şi completare a Legii nr. 506/2004 privind prelucrarea datelor cu caracter personal şi protecţia vieţii private în sectorul comunicaţiilor electronice”, a precizat Administraţia Prezidenţială, într-un comunicat de presă.

Sursa citată a mai menţionat că ”această iniţiativă nu vizează legea securităţii cibernetice şi nici Legea 82/2012 privind reţinerea datelor generate sau prelucrate de furnizorii de reţele publice de comunicaţii electronice şi de furnizorii de servicii de comunicaţie electronice destinate publicului, care a fost declarată neconstituţională”.

”Proiectul convenit astăzi urmăreşte să ofere garanţii suplimentare pentru protejarea datelor personale şi a dreptului la viaţă privată şi să aducă o serie de clarificări pentru a elimina riscurile de abuz. Astfel, accesarea datelor cu caracter personal poate fi realizată doar într-un cadru precis delimitat, de către instanţa de judecată sau numai cu autorizarea prealabilă a judecătorului. Acest principiu a fost cerut şi de către reprezentanţi ai societăţii civile şi împărtăşit de toţi actorii implicaţi”, a precizat Administraţia Prezidenţială.

”Preşedintele României, domnul Klaus Iohannis, şi-a exprimat speranţa că acest proiect, care este rezultatul unui efort comun, va fi aprobat de Parlament şi a subliniat, încă o dată, faptul că într-o societate democratică, securitatea, respectarea legii şi libertatea trebuie puse în acord”, se arată în comunicatul citat. 


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2015-05-06

TAGURI: consultari, klaus, iohannis, partid, semneaza, initiativa, prelucreaza, date, caracter, personal
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


RA
06 Mai 2015

Asta este o marsavie fara margini la adresa poporului roman a acestui neroman plavan de iohannis si a gastilor care ataca romanii tot ce faceti voi este neconstitutional si o asemenea lege poata sa scoata oamenii in strada Jigodia asta de iohannis in loc sa ii ia la intrebari pe parlamentarii care ataca justitia cu legei aberante freaca menta la cotroceni Sinmai grav protejeaza mafia blaga in ptimul rand manolache si acum pe grupararea de crima organizata impotriva poprului roman adica parlamentul romaniei Deja mafia a inceput atacul impotriva judecatorilor si procurorilor care ancheteaza hotiile acestor animale
ANONIM
06 Mai 2015

La televiziuni - sunt chemati tot felul gusterii si imostori, politruci care - dupa ce ca-s derbedeii si golani notorii - mai se dau si morali si reprezentanti ai boborului! In loc sa fie chemati analisti adevarati si specialisti IN DOMENIU pt.a demonta pas cu pas (litera cu litera...) toate prostiile facute de kk-tii astia din Parlament. Trebuie DIZOLVAT PARLAMENTUL pt.ca nu-si mai gaseste sensul si rostul si aducerea pe scena politica si in administratia statului tehnocrati integri si competenti si NICIUNUL din cei care-au mai fost. Altfel...ne jucam cu puta-n nisip si cu galetusa, in timp ce TICALOSII, BANDITII, PENALII si MAFIOTI distrug natiunea romana.
CARACATITA DIPLOMATIEI
06 Mai 2015

Si pe spioana de UDREA a lasat-o 10 ani sa fure , iar ei dormeau si mirosea parfumul de tiganca .
Random imageUltimele stiri


loading...