2017-01-18 23:03

POLITICA


Consumatorii de cârnaţi şi şuncă, ameninaţi de cancer

 |  14:46
Consumatorii de cârnaţi şi şuncă, ameninaţi de cancer

Amatorii de cârnaţi, şuncă şi alte produse obţinute din carne procesată au aflat că preferinţa pentru acest tip de mâncare îi face mai vulnerabili în faţa ameninţării de îmbolnăvire de cancer pancreatic, potrivit unui studiu realizat de o echipă de cercetători din Suedia.

Consumul zilnic a circa 50 de grame de carne procesată, echivalentul unui cârnat, creşte riscul unei persoane de a se îmbolnăvi de cancer pancreatic cu 19%, scrie BBC. O cantitate dublă consumată zilnic ar dubla incidenţa de îmbolnăvire, care s-ar situa astfel la 38%, se arată în acelaşi studiu.

Fondul Cercetării Mondială a Cancerului a precizat că datele studiului pot să aibă legătură cu riscul pe care-l constituie obezitatea în influenţarea declanşării acestui tip de cancer. De asemenea, consumul de carne roşie şi procesată creşte şi riscul de cancer intestinal. Cu toate acestea, rata de îmbolnăvire de cancer pancreatic rămâne una mică: unul din 77 de bărbaţi, respectiv una din 79 de femei suferă de această maladie, potrivit organizaţiei „Cancer Research” din Marea Britanie.

Printre simptomele cancerului pancreatic se numără pierderea inexplicabilă de greutate, dureri abdominabile, apariţia icterului, pierderea apetitului, mâncărimi ale pielii, febră şi chiar declanşarea diabetului.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639551-01-03

TAGURI: cercetare cancer, cancer pancreatic, carne procesata, risc imbolnavire cancer, consumatori carnati, mancare carne procesata



Comenteaza pe facebook




Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image