2017-01-24 17:21


Controversă în SUA. Rezerva Federală recunoaşte: ''Nu deţinem aur''. VIDEO

 |  18:16
Controversă în SUA. Rezerva Federală recunoaşte: ''Nu deţinem aur''. VIDEO

Informaţie bombă dezvăluită în cadrul audierilor privindpolitica monetară în Camera Reprezentanţilor din SUA. Dialogul dintre avocatulFED Scott Alvarez şi preşedintele comitetului de politică monetară Ron Paul aconfirmat că Rezerva Federală nu deţine aur. Alvarez explică faptul că, după1934, FED a predat aurul său Trezoreriei în schimbul certificatelor de aur.Aurul este în mod regulat schimbat între ţări pentru a plăti datoriile şi astabili echilibrul comerţului. Faptul că FED nu deţine aur arată printre altelecă dolarul este mai puţin valoros decât s-a crezut, iar FED este mult maineputincioasă în folosirea cu pricepere a activelor lor şi în conducereapoliticii monetare, în general.

Scott Alvarez (avocat FED): Rezerva Federală nu deţineaur, nu am deţinut aur din 1934, aşa că nu am încheiat nici o tranzacţie cuaur.

Ron Paul: Dar în bilanţ apare că detineţi aur.

Scott Alvarez: Certificatele de aur apar în bilanţ,înainte de 1934, Rezerva Federală a deţinut aur, l-am predat prin legislaţieTrezoreriei şi am primit în schimb certificate de aur. Avem pur şi simplu undocument de contabilitate numit certificat de aur ce atestă valoarea auruluicedat în 1934…

Ron Paul: … dacă aurul nu este valută, ci doar un activcare nu este folosit, de ce Trezoreria nu l-ar vinde, nu l-ar returnapoporului? Credeţi că păstrarea aurului este o idee bună sau rea?

Scott Alvarez: Nu am nici o poziţie, este problemaTrezoreriei…

Congresmanul Ron Paul a spus în reptate rânduri căguvernul american ascunde adevărul cu privire la rezervele sale de aur şi chiara depus un proiect de lege în 2010 pentru a forţa întocmirea unui bilanţ, însăa renunţat ulterior la iniţiativă. Când a fost întrebat de reporteri dacă estede părere că nu a existat niciodată aur în Fort Knox sau în Rezerva Federală,congresmanul Paul a răspuns că “aceasta este o posibilitate”. Cu trei zileînainte de arestarea lui Strauss-Kahn, Ron Paul a făcut un apel cătreadministraţia SUA să vândă toate rezervele de aur. “Având în vedere preţul marecare e acum, şi problema datoriilor colosale de acum, în toate sensurile,vindeţi tot”, a spus congresmanul. La toate acestea, se adaugă şi relatareaEUTimes, potrivit căreia un raport emis către prim-ministrul Rusiei, VladimirPutin, de către Serviciul Federal de Securitate (FSB) susţine că fostul şef alFMI, Dominique Strauss-Kahn, a fost acuzat şi arestat în SUA pentru agresiunesexuală după ce acesta a descoperit că tot aurul depozitat în US Bullion Depositorysau Fort Knox “lipseşte sau/şi nu a fost inventariat”. Mai mult, un apropiat alacestuia, un bancher egiptean, căruia DSK îi împărtăşise această descoperire, afost reţinut pentru aceleaşi acuzaţii ca şi şeful FMI. Potrivit acestui raportsecret al FSB, Strauss-Kahn a devenit “din ce în ce mai îngrijorat”, laînceputul acestei luni, după ce Statele Unite au început “să tragă de timp” înlegătură cu promisiunea de a livra către FMI 191,3 tone de aur care urmau săfie vândute pentru a finanţa ceea ce se numeşte DST (drepturi speciale detragere), conceput ca înlocuitor al standardului aurului.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639249-12-06Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random image