2017-01-24 07:10


Convingere prezidenţială: „Nu mai poţi fi altfel decât performant”

 |  19:48
Convingere prezidenţială: „Nu mai poţi fi altfel decât performant”

Preşedintele Traian Băsescu a anunţat luni noapte, la finalul Consiliului European informal, că România are timp până la finalul anului 2013 pentru a modifica Constituţia, prin includerea prevederilor Tratatului privind stabilitatea, coordonarea şi guvernanţa în Uniunea Economică şi Monetară, asupra căruia au căzut de acord 25 din cele 27 de state membre ale UE, mai puţin Cehia şi Marea Britanie.

„Sigur - a precizat Traian Băsescu -, se poate întâmpla să intre în vigoare mai repede, dacă 12 state îl ratifică mai devreme de 1 ianuarie 2013. Nu exclud această posibilitate şi vreau să cred că România va fi una dintre aceste ţări”.

După cum menţionează Agerpres, şeful statului s-a referit şi la avantajele ţării noastre de pe urma acestui tratat: „Ceea ce cere tratatul noi am declanşat, ca proces de diminuare a deficitului, încă din anul 2010. Este adevărat, prin măsuri care au afectat consistent populaţia, dar care ne-au adus într-o situaţie de stabilitate şi de creştere economică în acest an”.

El a mai afirmat că „orice efort făcut acum ne va consolida tot mai puternic şi până la urmă, ca să fii european şi membru al UE, nu mai poţi fii altfel decât performant”.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639551-07-30

TAGURI: Constitutia, ue, Romania, Uniunea Economica si Monetara, traian basescuComenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random image