2019-01-18 16:26


Coreea de Nord pregăteşte o nouă bombă atomică

 |  19:04
Coreea de Nord pregăteşte o nouă bombă atomică

Coreea de Sud susţine, în baza imaginilor luate din satelit, că regimul nord-coreean pregăteşte un al treilea test nuclear subteran, transmite Agerpres. Serviciile de informaţii din Coreea de Sud au analizat imaginile realizate la 1 aprilie de un satelit comercial american, în care se poate distinge un nou tunel la poligonul nuclear Poongkye-ri, provincia Hamkyong, în nord-estul Coreii de Nord.

Oficialii de la Seul susţin că nord-coreenii sapă un tunel pentru un nou test nuclear, puţin mai la sud de tunelul ce a fost utilizat la testele nucleare din 2006 şi 2009. De luna trecută, la intrarea în acest nou tunel se pot observa acumulări de pământ. De regulă, potrivit experţilor sud-coreeni, Phenianul umple tunelul cu pământ pentru a determina puterea exploziei şi a reţine materialele nucleare în interiorul tunelului.

În paralel, Phenianul se pregăteşte intens de lansarea rachetei ce va transporta un presupus satelit de telecomunicaţii. Într-un pretins gest de transparenţă, regimul nord-coreean a invitat aproximativ 60 de ziarişti din 19 ţări pe pista de unde va fi lansată racheta între 12 şi 16 aprilie. SUA şi aliaţii lor se tem însă că Phenianul intenţionează de fapt să efectueze un test balistic, cu o rachetă cu rază lungă de acţiune de tip Taepodong-2, capabilă, teoretic, să atingă Alaska. Dorinţa politică, aflată în spatele acestei vizite fără precedent, este de a arăta că racheta UNHA-3 nu este o rachetă balistică deghizată. Jurnaliştii s-au putut apropia până la mai puţin de 50 de metri de lansatorul vopsit în alb, ridicat pe o platformă instalată pe o colină, în aşteptarea lansării prevăzute între 12 şi 17 aprilie. Racheta, înaltă de 30 de metri şi având un diametru de 2,5 metri, urmează să plaseze pe orbita heliosincronă un satelit de observare a Terrei - Kwangmyongsong-3 -, menit să furnizeze informaţii cu privire la recoltele, pădurile şi resursele naturale ale Coreii de Nord.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639560-05-21

TAGURI: coreea de nord, bomba atomica
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


ONLINE PLAGIARISM CHECKER
09 Apr 2012

Various men cannot stop using somebody's thought for their own issues. However, you are able to avoid the plagiarized stuff with a purpose to save your reputation. So, always use online plagiarism checker.
Random imageUltimele stiri

loading...